Skip to Content

De vijf landen waar Belgen niet durven te rijden met een huurauto

Ook dit jaar is roadtrippen hot, zo blijkt uit het jaarlijkse trendonderzoek van Sunny Cars. Maar liefst een op de vijf Belgen huurt weleens een auto om de omgeving op hun vakantiebestemming te verkennen. Een op de vier geeft aan dat overal te durven, maar dat is niet voor iedereen het geval.

Net zoals vorig jaar huren Belgen het vaakst een auto in Spanje (38%). Ook Italië (16%), Portugal (14%), Griekenland (12%) en de Verenigde Staten (12%) scoren goed als roadtripland. Toch zijn er ook landen waar Belgische vakantiegangers liever niet achter het stuur kruipen. Hieronder de top vijf landen die voor Belgen een absolute no go zijn als het op huurauto’s aankomt:

 1. Turkije (38%)

  via GIPHY

 2. Zuid-Afrika (28%)

  via GIPHY

 3. Verenigd Koninkrijk (26%)

  via GIPHY

 4. Curaçao (12,4%)

  via GIPHY

 5. Australië (8%)

  via GIPHY

  De belangrijkste verklaring voor die top vijf is dat Belgen verkiezen om niet met een (huur)auto te rijden in landen waar niemand zich aan de regels houdt (47%), in grote steden zoals Londen of New York (43%) en in landen waar er links wordt gereden (34%). Toch wil Sunny Cars ervoor zorgen dat je overal met een gerust gevoel de baan op kan. Naast handige autohuurtips voor onder andere links rijden, biedt de autohuurspecialist daarom all-in autoverhuur aan waarbij de nodige verzekeringen standaard zijn inbegrepen.

  Over Sunny Cars

  Bij Sunny Cars reserveren vakantiegangers een zorgeloze huurauto. Het bedrijf hanteert een uniekeall-informule waarbij all-in ook echt all-in betekent: ongelimiteerde kilometers, alle benodigde verzekeringen, dekking van glas-banden-bodem- en dakschade, terugbetaling eigen risico en een aanvullende BA-verzekering van € 7,5 miljoen zijn standaard zijn inbegrepen. Als extra optie kunnen klanten kiezen voor aanvullende servicepakketten. Sla de wachtrij over met Premium of Express of kies voor het Geen waarborg pakket, zodat je geen creditcard of zelfs cash nodig hebt. Daarnaast beschikt Sunny Cars over een daadkrachtige reserveringsafdeling om klanten voor, tijdens en na hun reis optimaal te helpen.
Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatiƫ, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in Belgiƫ: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest