Waarom vroeg boeken ook loont bij een huurauto

Goedkoper, ruimste keuze en gegarandeerd beschikbaarheid

Niet alleen vliegvakanties of vluchten zijn interessant om nu al te boeken, ook je huurauto reserveren voor volgende zomer heeft zo zijn voordelen. Zo berekende autoverhuurder Sunny Cars dat je nu gemiddeld 10% goedkoper boekt dan tijdens de zomermaanden. Daarnaast heb je gegarandeerd de ruimste keuze en ben je zeker dat er nog beschikbaarheid is op jouw bestemming, wat allang geen evidentie meer is voor populaire vakantie-oorden als Ibiza of Mallorca. 

1 – Financieel voordeel
Vroeg boeken levert je gegarandeerd de beste prijs op. De standaardprijzen liggen tussen december en februari gemiddeld 10% lager dan tijdens de zomermaanden, zo berekende Sunny Cars. “Hier geldt de gebruikelijke regel van vraag en aanbod”, zegt Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België van Sunny Cars. “Autoverhuurmaatschappijen worden traditioneel in deze periode nog geconfronteerd met een lage vraag. Om mensen toch al te overtuigen om op voorhand hun huurauto te boeken zetten ze de prijzen lager. Hoe dichter we bij de zomerperiode komen, hoe hoger de vraag en dus ook de prijs. Bij Sunny Cars proberen we onze klanten nog een extra duwtje in de rug te geven door hen onze gratis Flexservice aan te bieden. Dit betekent dat wie tussen 1 december 2016 en 31 januari 2017 zijn huurauto boekt voor de zomer zijn reservering achteraf nog altijd kosteloos kan wijzigen of annuleren. Zelfs tot 4 uur voor huuraanvang. Wie slim is boekt dus maar beter zijn auto meteen bij het boeken van zijn reis of vluchtticket.”

2 – De auto van je keuze
In december of januari je huurauto voor aanstaande zomer vastleggen, geeft je ook de ruimste keuze.  Ben je op zoek naar een bepaald model (bv. cabrio, jeep of minivan) dan kan je maar beter zo vroeg mogelijk boeken. Want hoe langer je wacht met reserveren, hoe groter de kans dat de auto van je keuze er niet meer is. Zo zijn de goedkopere klassen meestal als eerste uitverkocht en ben je meer geld kwijt als je op een later moment voor een prijsklasse hoger moet kiezen.

3 – Bestemming nog niet uitverkocht
Niet alleen het soort wagen, ook je voorkeursbestemming kan uitverkocht zijn. Naar het begin van de zomer toe zijn auto’s op populaire vakantieoorden als Italië, Ibiza of Mallorca vaak niet meer beschikbaar. Je dan naar onbekende (buitenlandse) autohuurmaatschappijen moeten richten is niet altijd een pretje, met vaak verborgen kosten en bijhorende frustraties tot gevolg.
Wie zijn huurauto voor volgende zomer nu al wil boeken en hierbij gebruik wil maken van de gratis Flexservice surft best naar www.sunnycars.be. Uiteraard kan je voor extra advies ook altijd terecht bij je favoriete reisbureau.

Over Sunny Cars
Bij Sunny Cars huren mensen hun vakantieauto all-in. Een glimlach is standaard inbegrepen! Het bedrijf hanteert een unieke all-in-formule, waarbij all-in ook echt all-in betekent; van kosten tot verzekeringen en van voorwaarden tot afhandeling bij schade. Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en behoort tot de grootste autohuurspecialisten in Europa. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8.000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt exclusief samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland waar zij haar huurauto´s via reisbureaus en online aanbiedt. Voor meer informatie: www.sunnycars.be.

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Kroatiƫ, Aruba, Antwerpen, Mechelen, Brugge, Thailand, Hannover, Diest, Rijnland-Palts, Sunny Cars, Corendon en Interhome. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in Belgiƫ, Bloggers UTD - the travel gathering.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest