Vroeg boeken ook populair voor vakantiewoningen

Interhome ziet aantal vroegboekers elk jaar stijgen

Wie denkt dat vroeg boeken enkel populair is voor vliegvakanties heeft het mis. Ook lang op voorhand je vakantiewoning vastleggen, blijkt namelijk steeds populairder bij de Belg. Dat merkt Interhome, de grootste vakantiewoningaanbieder in Europa. Meer dan de helft van haar klanten boekt nu al meer dan 6 maanden op voorhand, terwijl dit enkele jaren terug nog een stuk lager lag. Reden hiervoor is de populariteit van vakantiewoningen in Zuid-Europa. First come, first serve. En dat heeft de Belg gemerkt: grote vakantiewoningen, met zicht op zee en een privé-zwembad zijn snel de deur uit. Op zoek naar een vakantiewoning voor de zomer van 2017? Dan neem je nu best al een kijkje. 

Als je echt voor je droom-vakantiewoning in het buitenland wil gaan, moet je er steeds vroeger bij zijn. Wie zijn boekingsgedrag uitstelt wordt almaar vaker geconfronteerd met een beperkter aanbod of een woning die niet langer beschikbaar is in de gewenste periode. “Elke vakantiewoning is uniek”, zegt Thibault Van Look, Commercial Sales Manager van Interhome België. “Anders dan bij vliegvakanties, is het aanbod weg wanneer iemand je voor is met boeken in dezelfde periode. Zo kan je voorkeurswoning al snel de deur uit zijn. De Belg lijkt dit stilaan te beseffen en boekt daarom steeds vroeger. Afgelopen jaar boekte meer dan 50% van de Belgen een half jaar op voorhand, en een niet te negeren 15% deed dat zelfs 9 maanden voor vertrek.”.

Populariteit Zuid-Europa voornaamste trigger

Eén van de redenen waarom mensen almaar vroeger hun vakantiewoning boeken is de populariteit van de Zuid-Europese bestemmingen, met op kop Spanje. De vakantiebestemmingen die het over het algemeen goed doen bij de touroperators zijn vaak ook de bestemmingen die goed scoren bij de verhuur van vakantiewoningen. Dit betekent dat het aanbod vaak de vraag niet meer kan volgen. Om zeker te zijn van zijn ideale vakantiewoning gaat de Belg dus noodgedwongen steeds vroeger op huizenjacht. En dit ondanks het feit dat er – in tegenstelling tot de pakketreizen – geen echte vroegboekkorting te rapen valt.

Ook financieel voordeel bij vroeg boeken

Toch kan vroeg boeken ook een verschil in de portemonnee maken. “Wie meer dan 9 maanden op voorhand boekt heeft nog keuze uit zowat 85% van het aanbod. Tussen dit ruime aanbod aan woningen zit er vaak een enorm prijsverschil, zelfs bij woningen die aan dezelfde zoekcriteria voldoen. Tot slot geven we de vroege boekers nog een extra stimulans door hen 10% korting toe te kennen op een ruim aanbod van onze woningen. Op die manier betekent eerste keus vaak ook beste keus”, besluit Thibault Van Look. 

Over Interhome

Interhome is een verhuurder van vakantiewoningen met een aanbod van 33.000 huizen, chalets en appartementen in 33 verschillende landen. Traditioneel is Interhome het sterkst vertegenwoordigd in Europa. Het Zwitserse bedrijf onderscheidt zich van haar concurrenten dankzij haar stevige netwerk van eigen servicekantoren. Interhome werd in 1965 in Zwitserland opgericht en viert in 2015 haar 50ste verjaardag. Moedermaatschappij Interhome AG is gevestigd in Zürich en is voor de volle 100 procent eigendom van Hotelplan Holding AG. Dat is op haar beurt eigendom van Migros, de grootste retailorganisatie van Zwitserland. De Belgische zetel van Interhome is gevestigd in Diegem. Meer info: www.interhome.be

Contacteer ons
Jo Thuys Sound of C
Jo Thuys Sound of C
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Kroatiƫ, Aruba, Antwerpen, Mechelen, Brugge, Thailand, Hannover, Diest, Rijnland-Palts, Sunny Cars, Corendon en Interhome. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in Belgiƫ, Bloggers UTD - the travel gathering.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest