Skip to Content

Vlaamse kust wint aan populariteit bij Interhome

Vanuit de jaarcijfers van Interhome blijkt dat Belgen deze zomer massaal naar de Belgische kust trokken. Eerder dit jaar opende Interhome een kantoor in Bredene en dat blijkt in de smaak te vallen bij de Belgische consument. De boekingen naar Belgische bestemmingen stegen hierdoor tot 11,8%, waarmee België haar plaatsje in de top vijf favoriete bestemmingen wist te veroveren.

Frankrijk nummer één

Net als vorig jaar prijken populaire vakantiebestemmingen als Frankrijk (26,3%), Spanje (20,8%) en Italië (13,3%) bovenaan de top vijf vakantielanden bij Belgen. Verrassend is dat ook België dit jaar in die top vijf te vinden is. “Door de uitbreiding van het aanbod aan appartementen aan de Belgische kust, schoten de boekingen in België de hoogte in. Het lijkt dus dat de opening van ons kantoor in Bredene zijn effect niet gemist heeft en de Belgen nog steeds een grote fan zijn van onze Belgische kust”, zegt Thibault Van Look, Commercieel Directeur België bij Interhome.

De kust maakt Vlaanderen populair

Naast de Belgische kust blijven de typische vakantieregio’s het goed doen voor het huren van een vakantiewoning. De Côte d’Azur (8,3%), de Costa Blanca (7,6%), Toscane (6,2%) en de Costa Brava (6,1%), blijven ook dit jaar de meest geliefde vakantieregio’s voor de Belg.

Wintertrends

Ook in de winter verwacht Interhome dat België en dan voornamelijk de kust populair zullen blijven. Zowel in de voorspellingen voor de meestgeboekte landen als regio’s volgt België (10,6%) Zwitserland (29,7%), Frankrijk (25,2 %) en Oostenrijk (19,5%) op. Verder denkt Interhome dat er dit jaar ook opvallend meer appartementen (74%) dan vakantiehuizen (26%) geboekt zullen worden.

 

Over Interhome

Interhome is een verhuurder van vakantiewoningen met een aanbod van 33.000 huizen, chalets en appartementen in 33 verschillende landen. Traditioneel is Interhome het sterkst vertegenwoordigd in Europa. Het Zwitserse bedrijf onderscheidt zich van haar concurrenten dankzij haar stevige netwerk van eigen servicekantoren. Interhome werd in 1965 in Zwitserland opgericht en viert in 2015 haar 50ste verjaardag.  In 2016 mocht de kwaliteitsaanbieder 668.000 vakantiegangers gelukkig maken en schreef het een gefactureerde omzet van 174,9 miljoen euro op zijn naam.
Moedermaatschappij Interhome AG is gevestigd in Zürich en is voor de volle 100 procent eigendom van Hotelplan Holding AG. Dat is op haar beurt eigendom van Migros, de grootste retailorganisatie van Zwitserland. De Belgische zetel van Interhome is gevestigd in Diegem. Meer info: www.interhome.be

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatiƫ, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in Belgiƫ: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest