Uitnodiging wijndegustatie: Kroatische wijnen uit Dakovo

Dinsdag 26 juni - 19u00 - Wijnbar Bois Tranquille in Brussel

Donderdag 14 juni 2018 — Het Kroatisch Nationaal Bureau voor Toerisme nodigt je graag uit voor een voorstelling en degustatie van de lokale wijnen uit de Kroatische regio Dakovo. Het event vindt plaats in Brussel op dinsdag 26 juni om 19u00 in wijnbar Bois Tranquille. Ben je er graag bij? Stuur dan een mailtje naar lynsecoomans@soundofc.be

Over de wijnen

Het aartsbisdom Đakovo-Osijek produceert en promoot al driehonderd jaar druivenrassen en -wijnen van hoge kwaliteit die gebruikt worden tijdens de misvieringen:
•    De Cabernet Sauvignon communiewijn is een halfdroge, granietrode wijn gedomineerd door fruitige aroma’s.
•    De Traminer communiewijn is hun meest beroemde wijn die het best de bodem, het klimaat, de mensen en de eeuwenoude traditie van wijnproductie weerspiegelt. 
•    De Graševina Wijn geeft dan weer een groenachtige weerspiegeling en heeft een duidelijk boeket van groene appels. 
•    De Chardonnay communiewijn heeft een intrigerende limoengele kleur met groene tinten. Het boeket is fruitig en de wijn is gerijpt in eiken vaten om een volwassener aroma van honing en vanille te geven: een droge, volle en sterke wijn voor de fijnproevers.

Andere proeverijen

Verder kun je bij de degustatie ook de lokaal geproduceerde Kroatische ham proeven van familieboerderij Petar Dobrovac. Zij maken al jaren traditionele Baranja kulen (een pittige worst), ham, worst, spek / pancetta, čvarci, en vele andere lekkenijen. De Dobrovac familieboerderij maakte deel uit van het project 'Ontwikkeling van gastronomische routes in de grensgebieden van de Pannonische vlakte'. Tot slot zal er ook kaas te proeven zijn die geproduceerd wordt door Ivan Gašić, die zopas verkozen werd tot beste Kroatische jonge landbouwer en Kroatië zal vertegenwoordigen op het volgende EPP-congres voor jonge landbouwers en de European Young Farmers Prize.

Locatie

Wijnbar Bois Tranquille