Skip to Content

Turkije boomt bij Belgen en Nederlanders

Corendon noteert stijging van 127% op vliegreizen naar Turkse riviera

Corendon zet vanaf april 2018 twee extra vluchten per week in met vertrek vanuit Maastricht. De extra vluchten vliegen naar Antalya in Turkije. Daarmee vliegt Corendon in totaal twintig keer per week naar dertien bestemmingen vanaf Maastricht Aachen Airport. De uitbreiding is mogelijk door sterk stijgende boekingsaantallen en de hernieuwde populariteit van Turkije. 

Extra vluchten vanaf Maastricht

Corendon oprichter Atilay Uslu; “We zien dat Turkije helemaal terug is van weggeweest en om aan de vraag te kunnen voldoen, zetten we twee extra vluchten in naar Antalya. Wij waren al een grote fan van Maastricht Aachen Airport door alle voordelen die de luchthaven ons biedt, maar het hoge tempo waarmee de boekingen nu binnenstromen heeft zelfs ons verrast. Wij verwachten dat we al rond de Kerst de mijlpaal bereiken van 10.000 geboekte vakanties met vertrek vanuit Maastricht. Daarmee hebben we binnen twee maanden het totaal aantal boekingen voor zomer 2017 overtroffen.” Met de twee extra vluchten vergroot Corendon de capaciteit met ruim 5.000 vakanties. Volgens de meetmethode van de luchthaven betekent dat een stijging van 140.000 naar 150.000 passagiers (enkele reis).

Stijging boekingen Turkije

Dat Turkije niet alleen populair is met vertrek vanuit Maastricht maar ook in andere delen van het land laten de recente boekingscijfers zien. Corendon staat momenteel op een plus van 127 procent ten opzichte van een jaar geleden, zowel in Nederland als in België. “Turkije is weer helemaal terug als populair vakantieland voor Nederlanders en Belgen. De prijs-kwaliteitverhouding is onverminderd goed en de service uitstekend. Het niveau van de all inclusive formule in Turkije, vind je nergens anders rond de Middellandse Zee.”, aldus Uslu. Corendon doet het niet alleen goed op Turkije: zowel Nederland als België laten groeicijfers zien van 75 à 80% in vergelijking met vorig jaar.

Uitbreiding internationale Corendon vloot

In de komende maanden zal Corendon Airlines haar vloot uitbreiden met drie vliegtuigen van het type Boeing 737-800. De in 2017 opgerichte luchtvaartmaatschappij Corendon Airlines Europe, gevestigd in Malta, vergroot haar vloot van één naar drie vliegtuigen. Corendon Airlines Europe vliegt met name van en naar Duitse luchthavens en naar Tel Aviv in Israël. Corendon Airlines International, de Turkse luchtvaartmaatschappij van Corendon, voegt in april 2018 een volledig nieuwe Boeing 737 Max-9 toe aan haar vloot van elf vliegtuigen. Dit vliegtuig krijgt als thuisbasis Amsterdam Airport Schiphol. Corendon zal daarmee één van de eerste airlines zijn op Schiphol met dit gloednieuwe vliegtype.

Over Corendon

Corendon, opgericht in 2000, is een snelgroeiende en toonaangevende touroperator, luchtvaartmaatschappij en hotelketen op de Nederlandse en Belgische markt. In 2017 verzorgde Corendon met veel plezier de reis voor ruim 600.000 vakantiegangers naar tientallen zonbestemmingen binnen en buiten Europa. Onder Corendon vallen Corendon Vliegvakanties, Corendon Dutch Airlines, Corendon Airlines Europe & Corendon International Airlines met een vloot van achttien vliegtuigen, Corendon Hotels & Resorts, Corendon Groups & Incentives, GOfun, Stip Reizen, Maris Life en Karin’s Choice. Corendon staat sterk in de markt door de scherpe prijzen, het no-nonsense karakter en de grote ervaring in het inkopen van accommodaties. Hierdoor kan Corendon in combinatie met de lage overhead kosten de beste prijs- kwaliteitverhouding aanbieden als het om vakanties gaat.

Contact

De slogan van Corendon luidt: Altijd de beste vakantiedeals! www.corendon.be
Beelmateriaal van Corendon te downloaden via Wetransfer download-link: https://we.tl/PMGVRO3LCj

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal over Corendon kunt u contact opnemen met:
Daisy Mijnals, PR Manager Corendon Group, via daisy.mijnals@corendon.nl of +31 611 357 266 

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatië, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in België: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest