Skip to Content

Tijdens de feestdagen genieten op de Waddeneilanden

De leukste activiteiten voor het eindejaar

De winter staat voor de deur! Dat betekent dat het ook stilaan aftellen is naar kerst- en nieuwjaar. Weet jij nog niet waar je de feestdagen wil doorbrengen? Dan zijn de Waddeneilanden misschien wel de ideale bestemming voor jou. Hieronder zetten we de leukste activiteiten voor Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog op een rij.

1. Glühwein drinken en het nieuwe jaar induiken op Texel

Op zaterdag 16 december organiseert Oosterend naar jaarlijkse traditie een gezellige kerstmarkt. Bezoek de kraampjes vol lekkers en dwaal door de pittoreske straatjes rondom de kerk. Wie het nieuwe jaar letterlijk wil induiken kan op 1 januari terecht op het Texelse strand van Paal 20 (14u), Paal 28 (14u) of Paal 9 (13u) voor een verfrissende nieuwjaarsduik!

2. Kaasbunkerfeest op Vlieland 

Zoek je een originele plaats om het nieuwe jaar in te zetten? Wat dacht je van Oudejaar in een kaasbunker? Tijdens het Oudejaarskaasbunkerfeest op Vlieland zijn er vuurkorven, worden er oliebollen gebakken en kun je genieten van muziek én warme chocolademelk. Iedereen is welkom tussen 13u30 en 16u00. Het hele jaar door kun je op donderdag in de kaasbunker terecht voor een kaasproeverij en een rondleiding doorheen de kaasbunker.

3. Gezellige kerstmiddag en kerstwandeling op Terschelling

Op West-Terschelling kun je op zondag 24 december genieten van een knusse “Kerstmiddag”. Je vindt er leuke kraampjes en er zijn verschillende optredens. Tijdens tweede kerstdag organiseert Terschelling bovendien de 16e kerstwandeltocht. De 10 kilometerlange route neemt je mee langs konijnenpaadjes, doorheen het bos tot bij de duinen van West. Ideaal om die extra kerstkilootjes er al meteen wat af te wandelen!

4. Van eindejaarsconcerten tot kerstboomwerpen op Ameland

Wil je graag wat bekomen na de kerstdrukte? Vier eindejaar op Ameland met het eindejaarsconcert van Vocaal Ensemble Vocalis op 28 december. Verder kun je er op 31 december deelnemen aan het 13e Amelander kampioenschap kerstboomwerpen. Zo maak je kans op leuke prijzen, maar alleen kijken kan natuurlijk ook!

5. Fakkeltocht en muziek op Schiermonnikoog

Naar jaarlijkse gewoonte wordt op Schiermonnikoog de midwinter fakkeltocht georganiseerd op 29 december. Onderweg zijn er leuke verrassingen voor de allerkleinsten en na afloop kun je smullen van een warme chocolademelk of glühwein om lekker op te warmen. Met de aankoop van je fakkel steun je bovendien een goed doel. Op 30 december en 1 januari kun je dan weer genieten van "Jellyfish in Concert”, een origineel muziekconcept dat uiteenlopende genres en artiesten samenbrengt in een groot concert.

Nog niet overtuigd? De waddeneilanden zijn de perfecte bestemmming voor een ontspannen weekendje weg. Dankzij de prachtige natuur is het er erg mooi wandelen, ideaal om even heerlijk uit te waaien en je batterijen op te laden. Door de relaxte sfeer op de eilanden kun je lekker onthaasten en ervaar je al snel het echte eilandgevoel. Er zijn ook tal van leuke caféetjes en restaurants om na je wandeling weer op te warmen.Gezellig samenzijn gegarandeerd!

Over de Waddeneilanden

De Wadden bestaan uit vijf eilanden: Texel, Terschellling, Ameland, Schiermonnikoog en Vlieland. De Waddenzee is een erkend biologisch ecosysteem dat je alleen vindt aan de Nederlands-Duits-Deense Noordzeekust. Op de Waddenzee wisselen eb en vloed elkaar elke zes uur af, waardoor het landschap van moment tot moment verandert. Sinds juni 2009 behoort de Waddenzee bovendien tot UNESCO Werelderfgoed en in 2016 werd het gebied ook verkozen tot mooiste natuurgebied in Nederland. Tot slot zijn auto's niet op alle waddeneilanden toegestaan. Zo mag je op Texel, Terschelling en Ameland je wagen meenemen, maar op Vlieland en Schiermonnikoog laat je hem aan wal.

 

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatiƫ, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in Belgiƫ: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest