Skip to Content

Thailand bereidt zich voor om opnieuw toeristen te ontvangen

Introductie van nieuw gezondheidscertificaat in horeca, openbaar vervoer en toeristische instellingen

Een positieve noot vanuit Thailand, want de toeristische dienst laat weten dat het aantal coronabesmettingen drastisch daalt. Al een paar dagen op rij ligt het aantal nieuwe gevallen onder de 20. Of eventuele reisbeperkingen binnenkort worden opgeheven, hangt af van de Thaise regering. Er ligt wel een certifcaat op tafel om het toerisme na corona opnieuw te kunnen omarmen en het vertrouwen wat betreft hygiëne te garanderen. 

In het totaal telt Thailand nu 54 sterfgevallen door het corona virus. Momenteel zijn er 2.938 besmettingen gekend en al 2.652 mensen zijn genezen van het virus. In de ziekenhuizen staat de teller op 232 opnames. Thailand lijkt dus het virus de baas te kunnen en denkt voorzichtig verder aan een tijd na corona. 

Veiligheids- en gezondheidscertificaat voor toeristische sector

De toeristische dienst van Thailand zit niet stil en wil het vertrouwen winnen van internationale en binnenlandse toeristen om na de corona crisis opnieuw voor Thailand te kiezen als reisbestemming. Daarom introduceert ze samen met partners uit de publieke en private sector een veiligheids- en gezondheidscertificaat voor toeristische instellingen. Op die manier zullen toekomstige vakantiegangers op beide oren kunnen slapen wanneer ze op hotel of restaurant gaan. 

Momenteel wordt er hard gesleuteld aan de details van het certificaat. Onder andere het Ministerie van Volksgezondheid en het Ministerie van Toerisme en Sport zitten mee aan tafel. Meer specifiek draait het certificaat rond vijf sleuteldomeinen. Zo moeten toeristische instellingen zich strikt houden aan de coronamaatregelen en moet de veiligheid van attracties worden gegarandeerd, met behoud van de lokale cultuur. Daarnaast moet hygiëne uitermate gewaarborgd worden, ook wat betreft (openbaar) vervoer en moet er 100 % gebouwd kunnen worden op het vertrouwen van het personeel van de toeristische instellingen. 

Contacteer ons
Heleen Luyckx Jr. Consultant, Sound of C
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatiƫ, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in Belgiƫ: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest