Skip to Content

Sunweb nieuwe hoofdsponsor van UCI wielerploeg

Team Sunweb vervangt voormalig Giant-Alpecin

Sunweb, een van de grootste online touroperators in Europa, wordt exclusieve hoofdsponsor van het voormalige Giant-Alpecin wielerteam. Het team, met nieuwkomers Michael Matthew en Wilco Kelderman, werd vandaag voorgesteld op Münster-Osnabrück Airport in Duitsland

Vandaag zag Team Sunweb voor het eerst het licht. De internationale wielerploeg werd voorgesteld aan de media in een vliegtuighangar in Münster. Reeds in 2015 was Sunweb co-sponsor van het voormalige Giant-Alpecin team en daarbij merkte de touroperator dat die overeenkomst voor een mooie synergie tussen de wielergemeenschap, haar vakantieaanbod en steeds uitbreidende doelgroep in Europa creëert. Door nu exclusieve partner van het professioneel wielerteam te worden, zal Sunweb van een grotere naamsbekendheid kunnen genieten.

Sponsor van herinneringen, niet enkel overwinningen
De schoonheid van het leven zit in de beleving van speciale momenten en Sunweb gelooft dat je die vaak kunt ervaren ‘met je teenslippers aan’. Daarom ligt de hoofdfocus van Sunweb op het creëren van geweldige herinneringen door je de beste vakantie-ervaring aan te bieden. En daar ligt ook meteen de link met hun wielerploeg. Beide partijen hebben dezelfde uitdaging: prachtige momenten creëren voor de atleten, de fans en alle betrokkenen.

‘Wielrennen is één van de populairste sporten en ontspanningsactiviteiten, en gaat hand in hand met reizen”, zegt Sunwebs CCO Tim Van den Bergh. “Door het opstarten van onze wielerploeg trekken we een nieuw publiek aan: gepassioneerde wielerfans, vooral in de landen waar we nog aan het groeien zijn. We zullen de kracht van dit team gebruiken om Sunwebs toekomstige strategie uit te breiden, met daarbij extra aandacht voor Duitsland. Daar bevindt zich namelijk het grootste aantal vakantiegangers dat naar het buitenland trekt. Vanaf dit moment zetten we alles in beweging voor een mooie toekomst voor Sunweb én het wielerteam.”

Het team
Vandaag werden ook de nieuwe namen van het team voorgesteld aan de media. Zo zullen de nog jonge nieuwkomers Michael Matthew (AUS) en Wilco Kelderman (NED) de mannelijke ploeg versterken. Bij de vrouwen zijn Ellen Van Dijk (NED) en Lucinda Brand (NED) de nieuwkomers. “Zowel het mannen- als vrouwenteam zijn versterkt met enkele nieuwe jonge namen, die fit en enthousiast zijn om aan een nieuw jaar te beginnen”, zegt Sunweb’s CEO Iwan Spekenbrink. “Daarnaast willen we het wielrennen in Duitsland opnieuw een boost geven door ons “German WorldTour program” en een nieuw ontwikkelingsplan, waarbij we focussen op het gebruik van de beste wetenschap, technologie en coachingtechnieken. Zo willen we in de toekomst ‘s werelds meest innovatieve team op vlak van talentontwikkeling worden.”

Over Sunweb
Sunweb is het hoofdmerk van Sundio Group International GmbH, een van meest toonaangevende reisgroepen in Europa. 
Sunweb is een pure online speler voor pakketvakanties naar de zon, wintervakanties en self-drive bestemmingen. Ze zijn vanuit zeven hoofdmarkten actief: Nederland, België, Denemarken, Zweden, Het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Frankrijk. De combinatie van een gecentraliseerde organisatie, unieke zelf overeengekomen ‘content’ en een sterk online businessmodel resultuurt in meer dan een miljoen tevreden klanten elk jaar.
Of je nu op zoek bent naar een all-inclusive familievakantie of een “hidden gem” ergens op een afgelegen bestemming: Sunweb heeft een enorm groot aanbod. De touroperator is erin geslaagd om elk jaar opnieuw unieke vakantie-ervaringen te creëren door een primaire focus op innovatie en door hun pakketten aan te passen naargelang de noden van de vakantiegangers.

Contacteer ons
Jo Thuys Sound of C
Tim Van den Bergh Sundio Group International
Jo Thuys Sound of C
Tim Van den Bergh Sundio Group International
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Kroatiƫ, Aruba, Antwerpen, Mechelen, Brugge, Thailand, Hannover, Diest, Rijnland-Palts, Sunny Cars, Corendon en Interhome. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in Belgiƫ, Bloggers UTD - the travel gathering.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest