Sunny Cars noteert voor het eerst 650.000 boekingen

Omzetstijging van 15% in boekjaar 2015/2016

Sunny Cars heeft het afgelopen boekjaar (1 november 2015 tot en met 31 oktober 2016) afgesloten met een nieuw boekingsrecord. Voor de eerste keer is de kaap van 650.000 boekingen bereikt, hetgeen een stijging is van 70.000 boekingen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Door de hoge cijfers steeg de omzet met 15%.

"We zijn erg blij met de ontwikkelingen in de afgelopen twaalf maanden", bevestigt Hans Knottnerus, General Manager Nederland & België. "Het resultaat bevestigt onze focus op de B2B sales, die net als de voorbije jaren goed is voor bijna 80 procent van ons totale boekingsvolume. Wij zullen ons bij de verdere ontwikkeling van ons businessmodel dus opnieuw sterk op dit kanaal richten.”

Mediterrane landen steeds populairder

De voorspelling van CEO Kai Sannwald aan het begin van het boekjaar dat 2016 het vroegboekjaar voor de Mediterrane landen zou worden, is in zijn ogen uitgekomen. "We waarschuwden toeristen die van plan waren naar de Middellandse Zee te trekken om hun huurauto reeds vroeg te boeken. Dat heeft geleid tot een ander boekingsgedrag ten opzichte van vorig jaar”, bevestigt de autohuur expert. “Bovendien heeft de veiligheidssituatie in bestemmingen als Tunesië, Egypte en Turkije een sterke invloed gehad op de vraag naar mediterrane landen. Zo noteerden we op de Balearen, de Canarische eilanden en in Portugal en Griekenland een aanzienlijke groei.”

Uitbreiding bij Sunny Cars

Niet alleen het aantal boekingen steeg, ook Sunny Cars zelf is gegroeid. In 2014 bestond het bedrijf uit 97 medewerkers, in 2015 en 2016 steeg dat aantal naar respectievelijk 115 en 135. 57 van hen werken in Hoofddorp voor de Nederlandse en Belgische markt. Verder uitbreiden wil Kai Sannwald met aanvullende servicepakketten als Premium Service, Express Service en het Geen Waarborg pakket, waarmee  de algemene all-inclusive diensten worden aangevuld met extra opties.

Fun Facts
Enkele leuke weetjes op basis van Sunny Cars’ cijfers:

  • Vooral Zwitsers stellen een SUV voertuig op prijs. Zij spannen de kroon in dit segment van de boekingen met 15,4 procent.

 

  • De meeste kinderzitjes worden door Duitsers geboekt: 16,4 procent van alle boekingen in Duitsland wordt met een kinderzitje voor de leeftijdscategorie vier tot zeven jaar gemaakt. Kinderzitjes voor kinderen van één tot drie jaar worden het meest gekozen door Nederlanders, met een aantal van 31,1 procent.
     
  • Een GPS-systeem wordt het meest geboekt door Belgen: 39,1 procent koos dit accessoire als extraatje. 
Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Kroatiƫ, Aruba, Antwerpen, Mechelen, Brugge, Thailand, Hannover, Diest, Rijnland-Palts, Sunny Cars, Corendon en Interhome. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in Belgiƫ, Bloggers UTD - the travel gathering.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest