Skip to Content

Steeds meer Belgische toeristen richting Servië

Hotelindustrie is booming: 21 nieuwe hotels in 2016

De toeristische dienst van Servië kijkt terug op een erg succesvol 2016, met 11% meer Belgische toeristen. Dit heeft het hoofdzakelijk te danken aan de opkomst van Belgrado als citytripbestemming, alsook de ongerepte natuur, culinaire rijkdom en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dat ook de hotelindustrie zijn vruchten hiervan plukt, mag blijken uit de 21 nieuwe hotels dat in 2016 zijn deuren opende.

Servië heeft er op toeristisch vlak een uitstekend jaar opzitten, met 8.775 aankomsten van Belgische toeristen - een stijging van 11% - en 18% meer boekingen in hotels, appartementen, vakantiewoningen en campings. 

Belgrado groeit stilaan uit tot een populaire citytripbestemming en wie van natuur houdt kan terecht in het groene en heuvelachtige Servische binnenland. Samen met de vele culinaire troeven (Servië is ondermeer een wijnland) en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is het een interessante optie voor wie op zoek is naar een alternatieve vakantiebestemming, weg van het massatoerisme. 

Ook op het vlak van accommodaties moet Servië niet onderdoen voor heel wat westerse bestemmingen. Door het stijgend aantal toeristen in Servië, zijn er afgelopen jaar 21 nieuwe hotels geopend, waarvan 7 in hoofdstad Belgrado. Enkele voorbeelden:

- Grey Hotel, Kopaonik (4*)
- Iris Hotel, Zlatibor (4*)
- Hotel Theater, Belgrado (Zemun) (4*)
- Saint ten, Belgrado (4*)
- Hotel City Savoy, Belgrado (4*)
- Dum garni Hotel, Belgrado (3*)
- Belgrade Inn Garni Hotel (3*)

De toeristische dienst van Servië is aanwezig op de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht (11-12 februari) en Gent (18-19 februari). Je kan hen terugvinden op de Danube Competence Center Stand.

Dagelijks van Brussel naar Belgrado met Air Serbia
Naar Servië reis je het makkelijkst met het vliegtuig. Air Serbia heeft dagelijkse vluchtconnecties tussen Brussel en Belgrado. Een vlucht h/t kan al vanaf 195 euro/pp.

Meer info: www.airserbia.com en www.serbia.travel

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Kroatië, Aruba, Antwerpen, Mechelen, Brugge, Thailand, Hannover, Diest, Rijnland-Palts, Sunny Cars, Corendon en Interhome. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in België, Bloggers UTD - the travel gathering.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest