Skip to Content

Steeds meer Belgen kiezen voor vakantiewoning bij wintervakantie

Steeds meer Belgen kiezen ervoor om hun wintervakantie door te brengen in een vakantiewoning. Dat blijkt uit de boekingscijfers van vakantiewoningverhuurder Interhome. In de winter van 2017 - 2018 noteerde Interhome reeds een stijging van 7% en volgens de huidige prognose zou die trend zich deze winterperiode verderzetten naar een stijging van wel 16%. 

“Die stijgingen zijn voornamelijk te verklaren doordat Belgen steeds vaker in groep reizen voor wintervakanties. Zo trekken Belgen er vaker met vrienden of met de hele familie op uit en zitten multigeneratievakanties de laatste jaren erg in de lift”, zegt Thibault Van Look, Commercial Sales Manager bij Interhome. “Voor grote groepen en families met kleine kinderen voldoet een (ruime) vakantiewoning meestal prima aan de eisen.”

Als touroperator van Zwitserse origine zijn de Alpenlanden bovendien goed vertegenwoordigd in het aanbod van Interhome. Maar liefst 7.000 woningen zijn geschikt voor een skivakantie. Van rustieke chalets tot karaktervolle woningen en appartementen. Van die 7.000 woningen zijn er overigens ruim 1.000 die zich op minder dan 100m van de skiliften bevinden. Bovendien is Interhome lokaal aanwezig op de (ski)bestemmingen met eigen service kantoren. Zo is er altijd een verantwoordelijke in de buurt. “Het groot geoptimaliseerd aanbod, de lokale vertegenwoordiging en de hoge klanttevredenheid zorgen voor een ideale matrix die de Belgische reiziger de afgelopen jaren niet ontgaan is bij zijn keuze voor een wintervakantie”, aldus Thibault Van Look.

Over Interhome

Interhome is een verhuurder van vakantiewoningen met een aanbod van meer dan 34.000 huizen, chalets en appartementen in 32 verschillende landen. In 2017 kozen maar liefst 695.000 vakantiegangers voor een huurwoning van het Zwitserse bedrijf. Traditioneel is Interhome het sterkst vertegenwoordigd in Europa. Het Zwitserse bedrijf onderscheidt zich van haar concurrenten dankzij haar stevige netwerk van eigen servicekantoren. Interhome werd in 1965 in Zwitserland opgericht en vierde in 2015 haar 50ste verjaardag. Moedermaatschappij Interhome AG is gevestigd in Zürich en is voor de volle 100 procent eigendom van Hotelplan Holding AG. Dat is op haar beurt eigendom van Migros, de grootste retailorganisatie van Zwitserland. De Belgische zetel van Interhome is gevestigd in Diegem. Meer info: www.interhome.be

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatiƫ, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in Belgiƫ: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest