Skip to Content

SAS' Mikkeller Bier verkozen tot beste onboard alcoholische drank

Monocle Magazine maakt jaarlijkse Travel Top 50 bekend

De grootste luchtvaartmaatschappij van Scandinavië mag van een succesvolle Travel Top 50 van Monocle Magazine spreken. SAS' Mikkeler bier werd er namelijk uitgeroepen tot beste onboard alcoholische drank. Het drankje werd speciaal ontworpen voor SAS-passagiers door een Deense microbrouwerij.

Elk jaar reikt Monocle Magazine prijzen uit voor de beste diensten en producten van de reisindustrie tijdens de Travel Top 50. SAS kwam daarbij als winnaar uit de bus in de "Top onboard alcoholische dranken"-categorie. Haar Mikkellerbier blijkt de jury vooral overtuigd te hebben dankzij haar innovatieve en smakelijke concept. Mikkeler wordt enkel aan SAS-passagiers geschonken en werd speciaal door een Deense microbrouwerij ontworpen.

Het design van het drankje werd gemaakt door Mikkeller's Art Director Keith Shore, geïnspireerd door vintage SAS posters en het oorspronkelijke SAS-logo. De inhoud ervan werd dan weer beïnvloed door de smaken die je terugvindt in wereldstad Hong Kong. "Die stad heeft een speciaal plekje in mijn hart", zegt Mikkel Borg Bjergsø, oprichter van Mikkeller. "Mijn vrouw haar familie is van Hong Kong afkomstig en ik hou enorm van Kantonese gerechten. Ideale combinatie om mijn inspiratie voor het bier te vinden."

Mikkel Borg Bjergsø besloot om de zuurheid van het bier van spontane gisting te combineren met mango. 'Sweet and Sour' is gebotteld in 1888 flessen - een verwijzing naar het nummer acht, symbool van geluk in de Chinese cultuur.

Contacteer ons
Jo Thuys Sound of C
Jo Thuys Sound of C
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatiƫ, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in Belgiƫ: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest