SAS' Mikkeller Bier verkozen tot beste onboard alcoholische drank

Monocle Magazine maakt jaarlijkse Travel Top 50 bekend

Woensdag 1 februari 2017 — De grootste luchtvaartmaatschappij van Scandinavië mag van een succesvolle Travel Top 50 van Monocle Magazine spreken. SAS' Mikkeler bier werd er namelijk uitgeroepen tot beste onboard alcoholische drank. Het drankje werd speciaal ontworpen voor SAS-passagiers door een Deense microbrouwerij.

Elk jaar reikt Monocle Magazine prijzen uit voor de beste diensten en producten van de reisindustrie tijdens de Travel Top 50. SAS kwam daarbij als winnaar uit de bus in de "Top onboard alcoholische dranken"-categorie. Haar Mikkellerbier blijkt de jury vooral overtuigd te hebben dankzij haar innovatieve en smakelijke concept. Mikkeler wordt enkel aan SAS-passagiers geschonken en werd speciaal door een Deense microbrouwerij ontworpen.

Het design van het drankje werd gemaakt door Mikkeller's Art Director Keith Shore, geïnspireerd door vintage SAS posters en het oorspronkelijke SAS-logo. De inhoud ervan werd dan weer beïnvloed door de smaken die je terugvindt in wereldstad Hong Kong. "Die stad heeft een speciaal plekje in mijn hart", zegt Mikkel Borg Bjergsø, oprichter van Mikkeller. "Mijn vrouw haar familie is van Hong Kong afkomstig en ik hou enorm van Kantonese gerechten. Ideale combinatie om mijn inspiratie voor het bier te vinden."

Mikkel Borg Bjergsø besloot om de zuurheid van het bier van spontane gisting te combineren met mango. 'Sweet and Sour' is gebotteld in 1888 flessen - een verwijzing naar het nummer acht, symbool van geluk in de Chinese cultuur.

Jo Thuys Sound of C