Skip to Content

Reizigers boeken lastminutevakantie steeds dichter op de vertrekdatum

In juli minder dan een week tussen boeking en vertrek

De gemiddelde lastminute vakantie wordt 23,6 dagen voor vertrek geboekt. Dat ontdekte Corendon bij een analyse van de 150.000 lastminute boekingen die de afgelopen tweeënhalf jaar gemaakt werden. Voor de zomer van 2017 verwacht Corendon zelfs een evolutie waarbij de boeking nog dichter bij de vertrekdatum zal liggen dan de afgelopen jaren.

Gemiddeld wordt een lastminute vakantie 23,6 dagen voor vertrek geboekt. Al blijkt de maand waarin de boeking plaatsvindt een belangrijke invloed uit te oefenen op die tijdspanne tussen boeking en vertrek. In de eerste maanden van het jaar boeken reizigers hun vakantie al redelijk ver van tevoren, maar hoe sneller de zomer nadert hoe minder tijd er tussen de boeking en de vertrekdatum zit. Corendon verwacht dat die tijdspanne in de maand juli minder dan een week zal bedragen.

Boeken en wegwezen
Zo vertrokken van begin 2015 tot nu maar liefst 1537 mensen een dag na hun boeking op vakantie. Nog straffer zijn de avonturiers die een vakantie boeken en dezelfde dag nog vertrekken. Corendon telde de afgelopen tweeënhalf jaar 249 boekingen waarbij het vertrek op dezelfde dag plaatsvond als de boeking.

Invloed van leeftijd en geslacht
Niet alle vakantiegangers zijn even geneigd om hun reis vlak voor vertrek te boeken. Vooral jongeren en twintigers boeken over het algemeen dichter op de vertrekdatum dan de oudere generaties. Bovendien boeken mannen hun lastminute opvallend minder lang van tevoren dan vrouwen: gemiddeld 22,6 dagen voor vertrek versus 25,5 dagen voor vertrek bij vrouwen.

De populairste lastminute bestemming van juni 2017 is Griekenland. Vooral de Griekse eilanden Kos en Kreta scoren goed. Ook Bulgarije en Sicilië winnen aan populariteit, net als Turkije. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op de website van Corendon.

Over Corendon
Corendon, opgericht in 2000, is een snelgroeiende en toonaangevende touroperator, luchtvaartmaatschappij en hotelketen op de Nederlandse en Belgische markt. In 2015 verzorgde Corendon met veel plezier de reis voor meer dan 750.000 vakantiegangers naar tientallen zonbestemmingen binnen en buiten Europa. Onder Corendon vallen Corendon Vliegvakanties, Corendon Airlines met een vloot van 16 vliegtuigen, Corendon Hotels & Resorts, Corendon Foundation, Corendon Groups & Incentives, GOfun jongerenreizen, Stipreizen, Maris Life en Karin’s Choice. Corendon staat sterk in de markt door de scherpe prijzen, het no-nonsense karakter en de grote ervaring in het inkopen van accommodaties. Hierdoor kan Corendon in combinatie met de lage overhead kosten de beste prijs-kwaliteitverhouding aanbieden als het om vakanties gaat. De slogan van Corendon luidt: Altijd de beste vakantiedeals! www.corendon.be

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatiƫ, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in Belgiƫ: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest