Skip to Content

Noord-Brabant met kids: vier zomerse tips

Van gloednieuw Safari Resort en tekenen met Van Gogh tot genieten van de Brabantse natuur

Net over de grens begint buitengewoon veel vakantieplezier voor het hele gezin. In het gastvrije Noord-Brabant halen kinderen hun hartje op in attractieparken de Efteling en Safaripark Beekse Bergen. Ze kunnen er bevers spotten in Nationaal Park de Biesbosch of spannende steden en de leukste musea bezoeken. De hoogtepunten om een Brabant-vakantie mee te vullen hier verzameld!

De Big Five spotten en slapen tussen wilde dieren

Ga op Out of Africa-avontuur met je eigen auto of in een heuse safaribus in Safaripark Beekse Bergen en sta oog in oog met giraffes, neushoorns en zebra’s. Het uitgestrekte safaripark is de woonplaats van meer dan 150 diersoorten en is het grootste wildlife park van de Benelux. Van klassieke safari tot wandelsafari en kanosafari, into the wild was nog nooit zo leuk. Extra bijzonder: slapen tussen de wilde dieren kan nu in het gloednieuwe Safari Resort Beekse Bergen. Met comfortabele lodges, luxe boomhutten en safaritenten in hartje natuur. Nog meer dieren zien? Zet dan familiedierentuin Dierenrijk in Nuenen en Zoo Parc Overloon in Overloon op je wishlist.

Sprookjeswereld en nieuwe rollercoasters in de Efteling

Sprookjesfiguren en legendes komen tot leven in de Efteling in Kaatsheuvel, één van de mooiste attractieparken van Europa met jaarlijks meer dan 5 miljoen bezoekers. Het vermengt de ouderwetse magie van het Sprookjesbos met de vetste rollercoasters voor de allerdappersten. Maak loopings in de 750 meter lange Python-achtbaan die recent vernieuwd is of ga gillend naar beneden in de duikachtbaan Baron 1898. Wie weg wil dromen, maakt een ritje door Droomvlucht, zwevend door een magische wereld. Ook spectaculair is de nieuwste familie-attractie Symbolica, een darkride door een wonderlijke fantasiewereld. Overnachten bij de Efteling kan onder meer in vakantiepark Efteling Loonsche Land, midden in de natuur.

Wifi uit, buitenpret aan: wandelen door de Brabantse natuur

Van rollercoaster naar rust en ruimte. Rondom de Efteling en Safaripark Beekse Bergen ligt kilometers natuur. Nationaal Park Loonsche en Drunese Duinen is als een stuk woestijn in Nederland, met de grootste stuifzandvlaktes van West-Europa waar reeën, roofvogels en dassen zich thuis voelen. Perfect voor een fikse wandeling of fietstocht. Dat geldt ook voor Nationaal Park de Biesbosch, een zoetwaterdelta met riviertjes en beken die uitnodigen voor een avontuurlijke kanotocht op zoek naar de meer dan 300 bevers die er wonen. Vaartochten vertrekken vanaf het Biesbosch MuseumEiland waar kinderen alles leren over het ontstaan van dit stuk natuur en zich kunnen uitleven in de waterspeeltuin.

Tekenen met Van Gogh, Philips en dino’s: museumbezoek!

Snelle en natuurrijke attracties verruil je in een mum van tijd voor kunst en cultuur. Noord-Brabant heeft de leukste musea met speciale kinderprogramma’s. Zo maak je in Vincents Tekenlokaal in de Spoorzone-wijk in Tilburg zelf kunst à la Vincent van Gogh, de beroemde schilder die in Brabant werd geboren. Autogekken gaan natuurlijk naar het DAF museum in Eindhoven. En natuurfans zetten koers naar het Natuurmuseum Brabant of kopen een kaartje voor dino-walhalla Het Oertijdmuseum in Boxtel. Iedereen tussen de 8 en 88 jaar kan op Mission Eureka in het Philipsmuseum in Eindhoven langs meer dan 100 jaar Philips-uitvindingen, het iconische Nederlandse merk met roots in Noord-Brabant.

Meer doe-tips met kinderen in Noord-Brabant op https://www.visitbrabant.com/nl/wat-te-doen/kids 

Over Noord-Brabant

Noord-Brabant is een gastvrije provincie met een heel eigen karakter en charme, ideaal voor een korte vakantie dichtbij. Op nog geen uur rijden vanaf de Belgische grens sta je in licht- en designstad Eindhoven, een uur verwijderd van Amsterdam. De stad van Philips hoort thuis in het rijtje bijzondere Brabantse steden, net zoals Breda, ‘s-Hertogenbosch en Tilburg. Stuk voor stuk met mooie musea, imposante kerken, shoppingwijken en goede, kindvriendelijke restaurants. Noord-Brabant heeft ook de beste logeeradressen voor de hele familie: van  Efteling, Safaripark Beekse Bergen tot boerderijcampings en slapen in Pipowagens, alles kan. Hoogtepunten van een Brabant-vakantie zijn de prachtige natuur van onder meer Nationaal Park de Biesbosch, een ontdekkingstocht langs meesterschilder Vincent van Gogh die in Brabant werd geboren en de bourgondische gastronomie. Alle informatie over Noord-Brabant op https://www.visitbrabant.com/nl 

 

Meer inspiratie voor een shortstay naar Brabant op:

https://www.visitbrabant.com/nl/plan-je-bezoek 

https://www.visitbrabant.com/nl/wat-te-doen/kids 

https://www.visitbrabant.com/nl/blogs/7x-leuke-dingen-doen-met-kids-in-noord-brabant

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatiƫ, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in Belgiƫ: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest