Live To Travel lanceert unieke rondreis in Virunga National Park

Ontdek de overweldigende natuur uit de Eén-reeks ‘Flying Doctors’

Het Virunga Nationaal Park in Oost-Congo doet bij velen ongetwijfeld een belletje rinkelen. Afgelopen jaar diende het park als decor van de Eén-reeks “Flying Doctors” – waarvan eind augustus het tweede seizoen van start ging. Na een reeks natuurrampen en burgerconflicten, werkt het Virungapark actief aan de heropbouw. Afrikaspecialist Live To Travel speelde hierop in en ontwierp een 8- en 10-daagse rondreis in één van de laatste wildernissen op onze planeet. “Nu het massatoerisme er nog niet aanwezig is, is het park de ideale uitvalsbasis voor wie op zoek is naar een stukje ongerepte natuur”, klinkt het bij Bruno De Lathauwer, Managing Director van Live To Travel, het zusterbedrijf van Reizen De Lathauwer. Beide ondernemingen stellen deze unieke reisformule ook voor op hun ‘Afrika (safari en droomstranden), Australië en Nieuw-Zeeland reisevent’ op zondag 16 oktober in Kaai 17 te Aalst. Tientallen standhouders vliegen speciaal voor de gelegenheid over, en geïnteresseerden kunnen er gratis mee praten. Meer informatie, ook ivm het schema van reispresentaties, op www.reizendelathauwer.be

cAls natuurlijke habitat voor een vierde van de resterende populatie berggorillas, is het Virunga National Park uitgegroeid tot UNESCO-werelderfgoed. Tijdens de unieke rondreis die Live To Travel uitwerkte, kom je rechtstreeks in contact met de dieren – zonder ze uit hun natuurlijke leefomgeving te halen. “Een uniek concept dat de mix tussen natuur en dier, cultuur en beweging aanbiedt”, geeft De Lathauwer mee. “Een goede conditie is ook zeker niet overbodig: op dag 7 beklimmen we immers de adembenemende Nyiragongo vulkaan” (al kan deze berg ook gewoon van beneden worden bewonderd).

Live To Travel stelde twee formules op, die respectievelijk 8 of 10 dagen duren. Formule twee duurt iets langer, omdat er een bezoek aan rivierstadje Lulimbi bij zit. Droom al even weg bij de beschrijving van deze actieve rondreis!

Rondreis deel 1: Meet and greet met de gorilla’s

Na aankomst aan de grenspost Grande Barrière, begeleidt een Live To Travel gids je naar Bukima. Daar geniet je eerst nog van een dag vrijaf, met adembenemende uitzichten op de Nyirangongo en Nyamalagera vulkanen.

’s Anderendaags gaat het gorilla-avontuur echt van start. Vergezeld door een ervaren ranger ga je drie tot vijf uur lang op trekking om uiteindelijk een uur met de gorilla’s te spenderen. In de namiddag geniet je van een portie welverdiende rust. Nog niet genoeg van je close encounter met de berggorilla’s? Niet getreurd: op dag 3 staat er alweer een nieuwe gorilla-trektocht op de planning.

Rondreis deel 2: Cultuur, vulkaanbeklimming en heerlijke rust

Tussen je kennismaking met de dieren en de actieve vulkaanbeklimming, heb je de optie om wat cultuur op te snuiven. Je kiest tussen drie opties: een stevige wandeling naar een koffieplantage, een korte tocht naar een dierencentrum waar gorillaweesjes voorbereid worden op hun terugkeer naar de natuur of een bezoek aan de anti-stropers eenheid met een demonstratie van de Congo Hounds.

Na dit culturele intermezzo, word je verwacht uitgerust te zijn voor het sportieve hoogtepunt van de rondreis: de beklimming van de Nyiragongo vulkaan. Afhankelijk van de fitheid van de groep, duurt de klim zo’n 4 tot 6 uur. De beloning op de top is een zicht op het grootste actieve lavameer ter wereld, een ervaring die je verbeelding ver zal overtreffen. Wanneer je je vervolgens aan de vier uur durende afdaling waagt, mag je al beginnen dromen van de rust die je te wachten staan op het paradijslijke Tchegera eiland. Een sublieme afsluiter van je reis.

Optioneel: safari in Lulimbi

Wie 2 dagen meer tijd heeft en graag tussendoor ook olifanten en ander wildlife spot, kan voor een alternatieve formule kiezen. Hier ga je vóór de vulkaanbeklimming nog naar Lulimbi, gelegen aan de oevers van de Ishahsha rivier. De twee dagen die je hier doorbrengt, worden gevuld met ranger-uitstappen in een 4x4 jeep op zoek naar olifanten en chimpansees.

8 dagen vanaf € 2940

De unieke rondreis in het Virungapark is beschikbaar vanaf 2940€, inclusief transfers va en naar de luchthaven, transport in 4x4, verblijf, alle maaltijden, parkgelden, gorilla vergunningen en de entree voor de beklimming van de vulkaan. Meer info: www.livetotravel.be . Safariliefhebbers die het bezoek aan Lulimbi graag nog erbij willen, kunnen de 10-daagse reis vanaf € 3690 boeken.

Kom alles te weten over Virunga op zondag 16 oktober in Kaai 17 te Aalst

Naar goede jaarlijkse gewoonte organiseren Reizen De Lathauwer en zusterbedrijf Live To Travel een infodag rond hun aanbod aan Afrikareizen. Deze infodag vindt dit jaar plaats op zondag 16 oktober van 13u30 tot 18u30 in Kaai 17 in Aalst. Naast een ontmoeting met de standhouders kan je er tal van presentaties en workshops volgen over de verschillende Afrikaanse bestemmingen uit het aanbod van Live To Travel. De inkom voor deze infonamiddag is gratis. Je vindt er ook de 6 nieuwe brochures 2017 van Live To Travel terug, het grootste aanbod in de markt (Zuid-Afrika, Namibïe, Drifters avontuurlijke rondreizen, Droomstranden, Afrika en Oceanië). Meer info: www.reizendelathauwer.be

Live to Travel, dé Afrika specialist

Live to Travel is een niche touroperator gespecialiseerd in groepsreizen en individuele rondreizen naar het Afrikaanse continent. Live to Travel heeft het grootste aanbod in België op bestemmingen als Zuid-Afrika en Namibië. Daarnaast biedt Live To Travel ook bestemmingen als Botswana, Kenia, Tanzania, Zambia, Ethiopië, Oeganda, Madagascar, Zimbabwe, Réunion, Rwanda, Congo en Malawi aan. Live To Travel telt 15 medewerkers in het hoofdkantoor in Aalst en 3 in Almere. Meer info: www.livetotravel.eu.

Contact:

Bruno De Lathauwer
Managing Director Live To Travel
E: bruno@livetotravel.be
T: 053/60 61 51

 

Contacteer ons
Jo Thuys Sound of C
Jo Thuys Sound of C
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Kroatië, Aruba, Antwerpen, Mechelen, Brugge, Thailand, Hannover, Diest, Rijnland-Palts, Sunny Cars, Corendon en Interhome. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in België, Bloggers UTD - the travel gathering.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest