Kroatië sterkste stijger op TripAdvisor

Kroatië sterkste stijger op TripAdvisor

Dubrovnik en Split meest geconsulteerde steden

Op basis van statistische data van TripAdvisor, een van de grootste gespecialiseerde reisplatformen ter wereld, blijkt Kroatië het land te zijn met de sterkste groei in zoekopdrachten tijdens de eerste vier maanden van dit jaar. De populariteit van Kroatië steeg met maar liefst 27% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Twee Kroatische steden, Split en Dubrovnik, voeren de stedenlijst aan. Dubrovnik steeg maar liefst 46% in populariteit op TripAdvisor en de interesse in Split nam toe met 41%. 

“Dit is een prima indicatie voor het toerisme in Kroatië, nu we weten dat in april bijvoorbeeld meer dan 280 miljoen reizigers wereldwijd informatie gezocht hebben over Kroatië op TripAdvisor”, zegt Kristjan Staničić, Directeur van de Kroatische Dienst voor Toerisme in Zagreb.

De tweede grootste stijger, na Kroatië, bleek buurland Slovenië te zijn met een toename in zoekopdrachten van 22%. Montenegro, nog een buurland van Kroatië, prijkt op de derde plaats met een toename van 18%. Griekenland (+12%) en Cyprus (+11%) vervolledigen de top-5. In de stedenlijst volgen na Dubrovnik en Split, het Spaanse Salou met een stijging van 39%. Avia Napa in Cyprus (+31%) en Marmaris in Turkije (+29%) maken het lijstje compleet.

TripAdvisor is aanwezig in 49 landen wereldwijd en beschikbaar in 28 verschillende talen. Het platform omvat 760 miljoen comments en reviews van reizigers over meer dan 8 miljoen accommodaties, restaurants, ervaringen, luchtvaartmaatschappijen, etc.

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatië, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in België: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest