Skip to Content

Eindelijk bewijs dat vrouwen wél beter rijden dan mannen

Woensdag 8 maart: internationale vrouwendag

Jammer dat er een heel onderzoek aan vooraf moet gaan, maar éindelijk is er bewijs: vrouwen zijn beter en veiliger achter het stuur dan mannen. Autoverhuurder Sunny Cars voerde eind 2016 een onderzoek uit bij 1000 Belgen en ondervond dat mannen vaker te maken hebben met schade én boetes wanneer ze een auto huren in het buitenland. Misschien dat ze daardoor doorgaans ook vaker voor extra verzekeringen kiezen? In ieder geval: tegenspreken lukt deze keer niet!

Vrouwen koningin op de weg
Het is een open deur intrappen: mannen huren vaker auto’s in het buitenland dan vrouwen (46% vs 34%). Daarnaast vinden ze het ook belangrijk om een onbeperkt aantal kilometers te kunnen rijden. Maar dat betekent niet dat ze betere chauffeurs zijn.

Integendeel! Wanneer Sunny Cars vraagt of ze al eens met schade aan een huurauto te maken hebben gehad, antwoordt 18% van de mannen positief. Dat is een stukje meer dan het aantal vrouwen dat haar huurauto na vakantie met schade terugbrengt (13%). Dat uit zich ook in het aantal schadecontroles die voor vertrek worden uitgevoerd: vrouwen (87%) zijn hier iets consequenter in dan mannen (84%). Het is dan ook niet zo opmerkelijk dat mannen vaker voor extra verzekeringen kiezen dan vrouwen (48% vs 41%). 

Mannen sneller op de weg
En als we dan toch bezig zijn met bewijzen naar boven halen, doen we er nog een schepje bovenop. Van de Belgen die met een huurauto in het buitenland een boete krijgen, is de meerderheid man (15% vs 11%). Iets minder dan de helft van degenen die een boete kregen, heeft dat te danken aan foutief parkeren (40%). 30% moest betalen omdat hij of zij te hard reed.

En nu jullie, mannen? Voor een overzicht van alle resultaten klik je hier.

Over Sunny Cars
Bij Sunny Cars huren mensen hun vakantieauto all-in. Een glimlach is standaard inbegrepen! Het bedrijf hanteert een unieke all-in-formule, waarbij all-in ook echt all-in betekent; van boekingskosten tot verzekeringen en van voorwaarden tot afhandeling bij schade. Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en behoort tot de grootste autohuurspecialisten in Europa. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8.000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt exclusief samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland waar zij haar huurauto´s via reisbureaus en online aanbiedt. Voor meer informatie: www.sunnycars.be.

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Kroatië, Aruba, Antwerpen, Mechelen, Brugge, Thailand, Hannover, Diest, Rijnland-Palts, Sunny Cars, Corendon en Interhome. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in België, Bloggers UTD - the travel gathering.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest