Skip to Content

Deze tien tips verlossen je van je vliegangst

De wereld ontdekken is één ding, ernaartoe reizen iets helemaal anders. Want enkele uurtjes vliegen is lang niet voor iedereen evident: heel wat mensen kampen met vliegangst. Om ook hen aan te moedigen op reis te gaan, startte luchtvaartmaatschappij British Airways een ‘Flying With Confidence’ programma op. Dat omvat ondermeer een cursus vliegangst onder leiding van piloot Steve Allright. De cursus kan helaas enkel gevolgd worden in British Airways’ hoofdkwartier in Londen, maar speciaal voor de angstige Belg zette Steve Allright zijn 10 belangrijkste tips op een rijtje. Ready for departure!

  1. Onthou vooral dat turbulentie niet aangenaam is, maar zeker ook niet gevaarlijk. De natuur is verantwoordelijk voor deze onregelmatigheden tijdens het vliegen, maar dat is perfect normaal.
  2. Leer hoe je je ademhaling kunt controleren. Wanneer je je angstig voelt, adem dan heel diep in, waarna je voor lange tijd rustig uitademt. Blijf dit doen tot je je meer op je gemak voelt.
  3. Combineer een rustige ademhaling met het samentrekken van je spieren. Vooral je billen klemmen is effectief, aangezien het ervoor zorgt dat andere stressymptomen in je rug niet meer voelbaar zijn.
  4. Vliegtuigen zijn ontworpen om in de lucht te hangen. Ze horen er thuis, net zoals je piloot en de stewards/stewardessen. Zij voelen het aan als een normale, veilige omgeving.
  5. Probeer het vliegproces beter te begrijpen. Een vliegtuig kan maar vliegen doordat het sterke vleugels heeft, niet omdat alle motoren draaien. Een commercieel toestel dat op 10 kilometer hoogte vliegt, kan zonder motoren zelfs nog 160 kilometer verder zweven.
  6. Verdeel je tijd tijdens een lange vlucht in in deeltjes van 30 minuten. Zo kun je afwisselend bijvoorbeeld een film kijken, een boek lezen, eten of een brief schrijven. De tijd zal omvliegen!
  7. Piloten ondergaan een enorm strenge selectieprocedure en zijn sterk getraind door de beste professionals ter wereld. Daarenboven worden ze elke zes maanden aan verschillende testen onderworpen.
  8. Commerciële vliegtuigen zijn zeer goed onderhouden, en worden voor elke vlucht gecheckt door piloten en ingenieurs.
  9. Luchtverkeersleiders zijn getrainde professionals die zich elke dag aan strikte regels moeten houden. Àlle piloten moeten hun ‘luchtregels’ volgen.
  10. Stel jezelf voor dat je van het vliegtuig stapt en één van je geliefden je staat op te wachten, je in een warm klimaat terechtkomt of je naar een succesvolle businessvergadering kunt gaan.

Meer info over het nieuwe initiatief van British Airways: www.flyingwithconfidence.com

Over British Airways
British Airways vliegt tot zes keer per dag van Brussel naar London Heathrow, van waaruit het 213 bestemmingen bedient. 10 hiervan liggen in het Verenigd Koninkrijk, 114 in Europa en 89 in de rest van de wereld.

Voor meer info, bezoek www.ba.com

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatië, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in België: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest