De 5 populairste roadtrips in Europa

Roadtrippen is hot. Door een auto te huren op vakantie zie je vaak meer van het land en ben je vrij om te gaan en staan waar je wil. Uit het recent gepubliceerde trendrapport voor autoverhuur in het buitenland van Sunny Cars, blijkt dat vooral jongeren dit soort vakanties aantrekkelijk vinden. Maar niet alleen zij, want maar liefst 15% van alle Sunny Cars’ boekingen zijn one way-roadtrips. De autohuurspecialist zette daarom de 5 meest geboekte routes in Europa op een rijtje. Gordel aan? Zet je dan schrap voor een toertje Europa!

Porto – Lissabon

De rondreis tussen charmant Porto en bruisend Lissabon is ideaal om het hart van Portugal te ontdekken. Op een relatief korte afstand wisselen natuur, steden en indrukwekkende kustlijnen zich af en zo blijft je rondreis boeiend. Hoogtepunten op deze route zijn de kleurrijke straatjes in Porto, het gebergte nabij Figueira de Foz, UNESCO-werelderfgoed in Sintra en charmante vissersdorpjes on the way. Een ander pluspunt van deze populaire roadtrip is de korte afstand: Porto-Lissabon of omgekeerd is zo’n 300 kilometer en dus kun je op je gemak stoppen waar je wil.

Je kunt op deze route al een auto huren vanaf €185 per week bij Sunny Cars, inclusief alle verzekeringen en zonder extra boekingskosten. Ook terugbetaling Eigen Risico (ER) en schade aan glas-banden-bodem-dak (GBBD) is inbegrepen.
Nice to know: alle auto’s hebben een extra bestuurder inbegrepen in de huursom!

Sevilla – Malaga

Nummer 2 op het lijstje van meest populaire roadtrips door Europa is Sevilla – Malaga. Deze trip laat je kennismaken met de meest zuidelijke kustlijnen van Spanje. Zo kun je je naast de historische steden Sevilla en Malaga verwachten aan de mooie uitzichten van de Costa del Sol, de alombekende rots van Gibraltar en enkele charmante havenstadjes. Tenminste, als je de meest zuidelijke (om)weg neemt naar Sevilla of Malaga. Je kunt ook langs het noorden gaan en Granada en het Sierra Nevada nationale park als tussenstop inlassen. Either way: de weg tussen Sevilla en Malaga is prachtig en zo’n 300 kilometer lang.

Je kunt op deze route al een auto huren vanaf €239 per week bij Sunny Cars, inclusief alle verzekeringen en zonder extra boekingskosten. Ook terugbetaling ER en GBBD is inbegrepen.
Nice to know: alle auto’s hebben een de vol-vol tankregeling, dus geen  onverwachte aftankkosten!

Split – Dubrovnik

De weg tussen Split en Dubrovnik in Kroatië wordt niet voor niets “one of the best drives in the world” genoemd. De spectaculaire natuur onderweg kun je enkel met een auto ontdekken. Voor de 300 kilometer lange rit tussen de 2 historische steden neem je overigens best je tijd, want je zal gegarandeerd elke tien minuten willen stoppen voor een uitzichtfoto. Deze route loopt grotendeels langs slingerende kustwegen waarbij je van het ene waanzinnige uitzicht in het andere beland. Ook de vele gezellige kuststadjes als Makarska, Ploce en Zaton op je weg zijn absoluut de moeite waard voor een stop. Heb je extra tijd, kun je met een veerboot ook de nabijgelegen eilandjes bezoeken.

Je kunt op deze route al een auto huren vanaf €176 per week bij Sunny Cars, inclusief alle verzekeringen en zonder extra boekingskosten. Ook terugbetaling ER en GBBD is inbegrepen.
Nice to know: Als je ’n auto huurt op deze route, kun je dat zonder waarborg doen!

Florence – Pisa

Uiteraard mag ook een Zuiders ritje doorheen Toscane niet ontbreken in deze lijst. Als je het authentieke Firenze en het alombekende Pisa als start- en eindpunt neemt, kom je onderweg onder andere Lucca, Montecatini Terme en Pistoia tegen. Zo ontdek je het unieke landschap van wijngaarden, olijfbomen en Italiaanse agriturismi het best. Maak zeker ook geregeld een stop langs de lokale wijn- en olijfboer om wat voorraad in te slaan . Roadtrippers die zich op deze route écht willen uitleven, weten alvast welke auto te kiezen.. Fiat500 on its way!

Je kunt op deze route al een auto huren vanaf €348 per week bij Sunny Cars, inclusief alle verzekeringen en zonder extra boekingskosten. Ook terugbetaling ER en GBBD is inbegrepen.
Nice to know: Op deze route zijn er Fiat500’s en cabrio’s beschikbaar voor het ultieme Italiaanse roadtripgevoel.

Palermo – Catania
Wie van een gezonde combinatie tussen natuur en gastronomie houdt, trekt voor een roadtrip best naar Sicilië. Naast veel pizza & pasta, wijngaarden en authentieke vismarktjes, vind je er het Etna-gebergte. De hoogteverschillen zorgen vooral in de omgeving van Catania voor uitzonderlijke uitzichten, die je met een auto gemakkelijk kunt bereiken. Je zet je reis vervolgens voort richting het pittoreske Caltanissetta in het midden van het eiland, om te eindigen in havenstad Palermo. 220 kilometer puur genieten!

Je kunt op deze route al een auto huren vanaf €248 per week bij Sunny Cars, inclusief alle verzekeringen en zonder extra boekingskosten. Ook terugbetaling ER en GBBD is inbegrepen.
Nice to know: Alle huurauto’s op deze route hebben een extra bestuurder inbegrepen in de huursom!

Over Sunny Cars

Bij Sunny Cars huren mensen hun vakantieauto all-in. Een glimlach is standaard inbegrepen! Het bedrijf hanteert een unieke all-in-formule, waarbij all-in ook echt all-in betekent; van boekingskosten tot verzekeringen en van voorwaarden tot afhandeling bij schade. Sunny Cars is in 1991 in Duitsland opgericht en behoort tot de grootste autohuurspecialisten in Europa. Ze biedt haar klanten wereldwijd een breed aanbod all-inclusive huurauto’s op meer dan 8.000 bestemmingen in meer dan 120 landen. Sunny Cars werkt exclusief samen met lokale partners die voldoen aan de hoge kwaliteits- en service-eisen die zij stelt. De onafhankelijke specialist is actief in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Zwitserland waar zij haar huurauto´s via reisbureaus en online aanbiedt. Sunny Cars won al 2 Zoover Awards en nam in 2014 en 2015 de Vakantie Award in ontvangst.

Voor meer informatie: www.sunnycars.be.

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Kroatië, Aruba, Antwerpen, Mechelen, Brugge, Thailand, Hannover, Diest, Rijnland-Palts, Sunny Cars, Corendon en Interhome. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in België, Bloggers UTD - the travel gathering.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest