Skip to Content

Corendon winterzon-onderzoek: Vlamingen verkiezen tijdens feestdagen zonvakantie boven familiediner

41% Vlamingen viert feestdagen liever op een zonnige bestemming dan in België

Ruim vier op de tien Vlamingen zouden, als zij mochten kiezen, liever hun feestdagen doorbrengen op een zonnige bestemming dan met hun familieleden aan het kerstdiner. Een kwart twijfelt over de beslissing tussen zonvakantie of kerstdiner en 35% kiest toch voor een gezellig kerstfeest thuis met het gezin.

Verder blijkt uit de winterzon-analyse van Corendon dat 6% van de Vlamingen komende feestdagen effectief op een zonnige bestemming doorbrengen.

Zes op tien Vlamingen overweegt dit winterseizoen een zonvakantie

Maar liefst 60% van de Vlamingen heeft de afgelopen tijd overwogen om een winterzonvakantie te boeken tussen november en maart. Zo’n 7% geeft aan hun winterzonbestemming al geboekt te hebben. In de afgelopen vijf jaar is ongeveer 45% van de Vlamingen weleens op winterzonvakantie vertrokken.

Curaçao en Spanje meest gekozen winterzonbestemmingen

Gemiddeld 15% van de Vlamingen kiest het tropische eiland Curaçao als ultieme winterzonbestemming. Zo’n 13% kiest voor de zachte winterzon aan de Spaanse Costa del Sol. Op de derde plaats staat Egypte met 12% van de stemmen. Corendon heeft voor winter 2017 de nieuwe bestemmingen Aruba, Bonaire en Thailand toegevoegd aan het assortiment vakantiebestemmingen.

 

Het winterzon-onderzoek is uitgevoerd onder 522 respondenten die in het verleden een reis bij Corendon hebben geboekt. Meer informatie is terug te vinden op corendon.be/winterzon-onderzoek

-------------------------------------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal over Corendon kunt u contact opnemen met:

Jo Thuys
Sound of C
jothuys@soundofc.be
+32 (0)473 86 46 15

Bij publicatie graag verwijzen naar de bron: https://www.corendon.be/winterzon-onderzoek

Over Corendon

Corendon, opgericht in 2000, is een snelgroeiende en toonaangevende touroperator, luchtvaartmaatschappij en hotelketen op de Nederlandse en Belgische markt. In 2017 verzorgt Corendon met veel plezier de reis voor ruim 600.000 vakantiegangers naar tientallen zonbestemmingen binnen en buiten Europa. Onder Corendon vallen Corendon Vliegvakanties, Corendon Dutch Airlines & Corendon International Airlines met een vloot van zestien vliegtuigen, Corendon Hotels & Resorts, Corendon Groups & Incentives, GOfun, Stip Reizen, Maris Life en Karin’s Choice. Corendon staat sterk in de markt door de scherpe prijzen, het no-nonsense karakter en de grote ervaring in het inkopen van accommodaties. Hierdoor kan Corendon in combinatie met de lage overhead kosten de beste prijs-kwaliteitverhouding aanbieden als het om vakanties gaat. De slogan van Corendon luidt: Altijd de beste vakantiedeals! www.corendon.be

 

 

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatië, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in België: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest