Skip to Content

Corendon: negen nieuwe vakantiebestemmingen rechtstreeks vanaf Maastricht Aachen Airport

Corendon vliegt vanaf april 2018 rechtstreeks naar twaalf vakantiebestemmingen vanuit Maastricht. Om de vluchten uit te voeren stationeert Corendon Dutch Airlines een Boeing 737-800 uit de eigen vloot op de luchthaven in Maastricht. Corendon verwacht komende zomer in totaal 70.000 vakantiegangers vanuit Limburg naar Zuid-Europa te vliegen. 

Succesvolle samenwerking uitgebreid

Na jarenlange afwezigheid, heeft Corendon de samenwerking met Maastricht Aachen Airport in april 2017 opnieuw opgepakt en bood in het afgelopen zomerseizoen een drietal vakantiebestemmingen aan met vertrek vanuit de Limburgse luchthaven. Dit verliep zodanig succesvol dat Corendon samen met de luchthaven en de provincie Limburg recent besloot om de samenwerking vanaf april 2018 fors uit te breiden. Corendon biedt volgend jaar de volgende vakantiebestemmingen vanuit Maastricht aan: Kreta, Antalya, Ibiza, Sicilië, Tunesië, Rhodos, Kos, Corfu, Zakynthos, de Algarve en Costa de la Luz. Op Sicilië worden zelfs twee verschillende luchthavens bediend. Per week kan de klant uit zeventien vluchten kiezen om naar deze bestemmingen te vliegen.

Gratis parkeren, voordelige tarieven en nauwelijks wachtrijen

Steven van der Heijden, CEO Corendon: “In Maastricht bieden we de vakantieganger grote voordelen, zoals gratis parkeren, voordelige tarieven, anderhalf uur van tevoren inchecken in plaats van de drie uur op Schiphol en nauwelijks wachtrijen. Afgelopen jaar hebben we gezien dat we in Maastricht een hele nieuwe doelgroep aanboren: ruim 70% waren klanten die nog niet eerder met Corendon op vakantie gingen. Door de gunstige ligging is Maastricht ook een uitstekende vertrekluchthaven voor onze vele Belgische klanten. Concurrentie vanuit de omliggende luchthavens is er eigenlijk nauwelijks, omdat daar vooral lijndienstvluchten worden aangeboden en wij vakantievluchten aanbieden als onderdeel van een pakketreis.”

Met open armen ontvangen

Atilay Uslu, oprichter Corendon: “Op Schiphol zijn we één van de vele spelers, maar in Maastricht zijn we als grootste partij op de luchthaven met open armen ontvangen. We gaan piloten en cabinepersoneel aannemen in de regio en daarnaast gaan we snel aan de slag om er onderhoudsfaciliteiten en grondpersoneel te regelen. Nu stationeren we er één vliegtuig, maar als het goed loopt, hopen we snel door te groeien naar twee of drie vliegtuigen.”

Vakanties met vertrek vanaf Maastricht Aachen Airport zijn boekbaar op www.corendon.be.

Over Corendon

Corendon, opgericht in 2000, is een snelgroeiende en toonaangevende touroperator, luchtvaartmaatschappij en hotelketen op de Nederlandse en Belgische markt. In 2017 verzorgt Corendon met veel plezier de reis voor meer dan 700.000 vakantiegangers naar tientallen zonbestemmingen binnen en buiten Europa. Onder Corendon vallen Corendon Vliegvakanties, Corendon Dutch Airlines & Corendon International Airlines met een vloot van zestien vliegtuigen, Corendon Hotels & Resorts, Corendon Groups & Incentives, GOfun, Stip Reizen, Maris Life en        Karin’s Choice. Corendon staat sterk in de markt door de scherpe prijzen, het no-nonsense karakter en de grote ervaring in het inkopen van accommodaties. Hierdoor kan Corendon in combinatie met de lage overhead kosten de beste prijs-kwaliteitverhouding aanbieden als het om vakanties gaat. De slogan van Corendon luidt: Altijd de beste vakantiedeals! www.corendon.be 

Voor meer informatie en/of beeldmateriaal over Corendon kunt u contact opnemen met:
Daisy Mijnals, PR Manager & woordvoerder Corendon Group, via daisy.mijnals@corendon.nl / 0611357266

Beeldmateriaal van Corendon en Maastricht Aachen Airport is te downloaden via Wetransfer download-link: https://we.tl/x2CVQd0sXT  

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatiƫ, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in Belgiƫ: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest