Skip to Content

Corendon Dutch Airlines start met afvalscheiding aan boord

Luchtvaartmaatschappij levert bijdrage aan het behoud van grondstoffen

Corendon Dutch Airlines start vanaf deze week met afvalscheiding aan boord. Op deze manier draagt de luchtvaartmaatschappij bij aan het behoud van grondstoffen en verkleint zo het milieu-impact. De Cabin Crew scheidt het afval aan boord. Afvalverwerker SUEZ zorgt vervolgens op Amsterdam Airport Schiphol voor de verdere verwerking met afvalscheidingsfaciliteiten die speciaal zijn opgezet voor Corendon. 

‘Bij Corendon Dutch Airlines proberen we een bijdrage te leveren aan het behoud van waardevolle grondstoffen. Vanuit deze gedachte hebben wij besloten om afval te gaan scheiden aan boord. Door de afvalstromen gescheiden aan te bieden, kunnen grondstoffen behouden worden en hergebruikt’, aldus Corendon oprichter Atilay Uslu.

De Corendon Cabin Crew verzamelt aan boord het recyclebare afval zoals plastic flesjes, blik, papier en glas. De gasten worden aan boord via het Inflight Entertainment System geïnformeerd over de afvalscheiding. Met een recyclesymbool wordt er op de menukaart aangegeven welke verpakkingen te recyclen zijn. Afvalverwerker SUEZ scheidt achteraf de recyclebare materialen in aparte bakken, die speciaal voor Corendon zijn geplaatst op Schiphol. SUEZ verzorgt sinds 2015 het volledige afvalmanagement voor Schiphol. Het bedrijf is verantwoordelijk voor de inzameling en verwerking van het afval op de luchthaven en deels afval dat uit vliegtuigen komt. Corendon Dutch Airlines is de tweede Nederlandse luchtvaartmaatschappij die gebruikmaakt van de diensten van SUEZ. Corendon scheidt eveneens al het afval op kantoor.

www.corendon.be

Contacteer ons
Jo Thuys Sound of C
Jo Thuys Sound of C
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Kroatiƫ, Aruba, Antwerpen, Mechelen, Brugge, Thailand, Hannover, Diest, Rijnland-Palts, Sunny Cars, Corendon en Interhome. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in Belgiƫ, Bloggers UTD - the travel gathering.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest