Cathay Pacific verdrievoudigt inspanningen tegen klimaatverandering

Cathay Pacific verdrievoudigt de compensatie van CO2-uitstoot die passagiers voor 31 oktober aanvragen

Tot 31 oktober 2019 krijgen alle Cathay Pacific reizigers, die ervoor kiezen om hun CO2-uitstoot te compenseren via de Fly Greener website, de compensatie verdrievoudigd. Fly Greener is een vrijwillig programma waar reizigers hun CO2-uitstoot kunnen compenseren door direct bij te dragen aan projecten die de CO2-uitstoot verlagen. Sinds de lancering in 2007 hebben de luchtvaartmaatschappij en haar passagiers al meer dan 160.000 ton aan koolstofdioxide (CO2-uitstoot) gecompenseerd. Dat staat gelijk aan meer dan 26 miljoen taxiritten van Antwerpen naar Brussels Airport.

Fly Greener

Dit initiatief is de volgende stap voor Cathay Pacific om een duurzamere luchtvaartmaatschappij te worden. Bijdragen aan Fly Greener worden gebruikt om verschillende projecten te financieren, zo worden er onder andere faciliteiten voor hernieuwbare energie gebouwd in ontwikkelingslanden. Elk project dat gefinancierd wordt door Fly Greener is gecertificeerd door het internationale Gold Standard certificeringsprogramma, wat betekent dat ze verifieerbaar en geloofwaardig zijn en daadwerkelijk een verschil maken voor de lokale gemeenschap. 

De rol van luchtvaartmaatschappijen 

De luchtvaart biedt substantiële voordelen voor zowel internationale gemeenschappen als de wereldeconomie. De industrie zorgt dat mensen van een welverdiende vakantie kunnen genieten, verenigt vrienden en families over de hele wereld, verbindt culturen en zorgt dat bedrijven en goederen de wereldmarkt kunnen bereiken. Net als iedere andere manier van transport heeft de luchtvaart een impact op het milieu. Hoewel de luchtvaart momenteel minder dan 3% van de werelduitstoot betreft, erkent Cathay Pacific de impact en de verantwoordelijkheid van luchtvaartmaatschappijen om klimaatverandering tegen te gaan.

De ecologische voetafdruk van Cathay Pacific

Om haar ecologische voetafdruk te verminderen, moderniseert Cathay Pacific onder meer haar vloot met meer brandstofzuinige vliegtuigen, doet de luchtvaartmaatschappij constante investeringen en gebruikt ze biobrandstoffen. Met de actie om de compensatie van de CO2-uitstoot te verdrievoudigen via de website van Fly Greener, probeert Cathay Pacific de naamsbekendheid van Fly Greener te vergroten zodat toekomstige reizigers hier ook gebruik van zullen maken. Passagiers kunnen voor of na de vlucht hun CO2-uitstoot compenseren met hun creditcard of met Asia Miles. 

Wat kost het?

Voorbeelden van koolstofcompensatie:

Retourvluchten

Cabineklasse

CO2 uitstoot

Kosten om te compenseren

Extra koolstofcompensatie door Cathay Pacific

Amsterdam <-> Hong Kong

Business

2.4 ton

€ 5,42 of 1141 Asia Miles

4.98 ton

Brussel <-> Hong Kong

Business

2.42 ton

€ 5,47 of 1152 Asia Miles

4.98 ton

Hong Kong <-> Singapore

Premium Economy

0.58 ton

€ 1,24 of 277 Asia Miles

1.16 ton

Hong Kong <-> Taipei

Economy

0.15 ton

€ 0,34 of 69 Asia Miles

0.3 ton

 

Om vluchten te compenseren of meer te lezen, klik hier.

___

 

Noot voor redactie, niet bestemd voor publicatie

De nieuwe Airbus A350 van Cathay Pacific, die op de routes vanuit Brussel en Amsterdam vliegt, is ontworpen om brandstofverbranding met 25% te verlagen door het gebruik van efficiëntere motoren, verbeterde aerodynamica en lichtgewichtmaterialen. Dit zorgt voor lagere CO²-uitstoot per passagier dan bij alle andere breedrompvliegtuigen in deze categorie. Cathay Pacific heeft momenteel 36 Airbus A350’s in haar vloot, die in 2021 zal worden aangevuld met nog 12 van deze zuinige vliegtuigen.

 

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Kroatië, Aruba, Rijnland-Palts en Westtoer, Corendon, Sunny Cars, Cathay Pacific Airways en Interhome. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in België, Bloggers UTD - the travel gathering.

Sound of C
August Nihoulstraat 178B
3270 Scherpenheuvel