Cathay Pacific opent yoga- en meditatieruimte op luchthaven Hong Kong

Een bezoekje aan de The Pier Business Class lounge van Cathay Pacific in Hongkong is nu nog beter voor lichaam en geest dankzij de opening van The Sanctuary by Pure Yoga. De nieuwe ruimte die de luchtvaartmaatschappij in samenwerking met The Pure Group ontwikkelde, bestaat uit twee zones: The Body Sanctuary, speciaal voor yoga, en The Mind Sanctuary, om te mediteren en te ontspannen.

 

Cathay Pacific General Manager Customer Experience and Design, Vivian Lo: “Wellness wordt steeds belangrijker voor onze klanten en The Sanctuary by Pure Yoga in onze Pier Business Class lounge is de perfecte plek om te ontspannen voor een vlucht. We luisteren naar de behoeften van onze klanten en zijn continu in ontwikkeling om hun ervaring met ons te verbeteren. Of u nu dineert in onze populaire Noodle Bar, wat werk inhaalt of geniet van een drankje aan de bar of in het Teahouse, er zijn talloze manieren waarop onze reizigers tijd doorbrengen in de lounge. Nu worden ze ook aangemoedigd om te mediteren en yoga te beoefenen alvorens met ons mee te vliegen.”

The Body Sanctuary

Onder het wellnessaanbod biedt The Body Sanctuary reizigers een ruimte voor simpele yogaoefeningen met begeleide video's onder leiding van Pure Yoga- leraren. Er is ook een afgezonderde ruimte om alleen te oefenen. Verder zijn er stoelen en instructies beschikbaar over hoe u verschillende lichaamsdelen kunt strekken terwijl u zit. De oefeningen zijn ontworpen om de bloedsomloop te verbeteren, de beweeglijkheid van gewrichten te vergroten en de geest te ontspannen voor een comfortabele en ontspannen reis.

The Mind Sanctuary

Binnen The Mind Sanctuary zijn er twee soorten meditatie mogelijk. De eerste is audio-meditatie, waar klanten kunnen luisteren naar begeleide meditatiesessies via vier pods met kussens, ruisonderdrukkende hoofdtelefoons en iPads. De sessies worden verteld door deskundige docenten van Pure Yoga. De tweede optie is visuele meditatie, waarbij reizigers vanop kussens kijken naar afbeeldingen op de muur. Die faciliteren de Trataka yoga, een klassieke oogoefening die stress en vermoeidheid verlicht.

Alle oefeningen in The Mind Sanctuary helpen om de focus-, geheugen- en visualisatievaardigheden te verbeteren. Bovendien zorgen ze ervoor dat je je beter kunt focussen en dat je bewustzijn en aandacht een boost krijgen.

Wellness op de grond en in de lucht

In januari 2018 lanceerde Cathay Pacific en Pure Group uit Hongkong reeds de serie inflight-video's Travel Well with Yoga, om passagiers aan boord te helpen met meditatie en yoga. The Sanctuary by Pure Yoga is de nieuwste samenwerking tussen de twee. Niet alleen worden er meditatieruimtes voorzien, Diamond en Gold Marco Polo Club-leden die met Cathay Pacific of Cathay Dragon-vluchten in Hongkong aankomen, krijgen bovendien een gratis dagentree voor elk Pure Fitnesscentrum of tot 12 keer per jaar keuze uit een Pure Yoga-les.

Pure Group Regional Marketing Director Gary Wise: “We zijn erg blij om deze fantastische samenwerking tussen Pure Yoga en Cathay Pacific uit te breiden. Zo krijgen nog meer mensen de kans om de voordelen van yoga en meditatie tijdens hun reis te ervaren. Hoe gehaast die reis ook is, een paar minuten van stilte en ontspanning kunnen al het verschil maken.”

The Sanctuary by Pure Yoga is open voor reizigers die toegang hebben tot de Cathay Pacific Pier Business Class Lounge op Hong Kong International Airport, evenals Diamond, Gold en Silver Marco Polo Club-leden. Cathay Pacific en Cathay Dragon First- en Business Class-passagiers zullen ook van het nieuwe aanbod kunnen genieten.

 

----

Extra Informatie

Over Cathay Pacific Group

Cathay Pacific Group, dat in Hong Kong gevestigd is, biedt passagiers- en vrachtdiensten aan naar meer dan 200 bestemmingen in Azië, Noord-Amerika, Australië, Europa en Afrika en dat met een vloot van meer dan 200 vliegtuigen. Het bedrijf is lid van de Swire-groep en is een beursgenoteerd bedrijf dat genoteerd staat aan de Hong Kong Stock Exchange. De Groep heeft aanzienlijke investeringen gedaan om Hong Kong te ontwikkelen als een van 's werelds meest toonaangevende transporthubs. Cathay Pacific is een stichtend lid van de wereldwijde oneworld global alliance. Ga voor meer informatie naar www.cathaypacific.com.

Over The Pure Group en Pure Yoga

The Pure Group is opgericht in 2002 en heeft haar hoofdkantoor in Hong Kong. Het is het toonaangevende lifestylemerk van Azië dat bestaat uit Pure Yoga, MyPureYoga.com, Pure Fitness, Pure Apparel en nood food. De Pure Group is een geïntegreerde gemeenschap die zich inzet om mensen een gelukkigere, evenwichtigere 360̊-levensstijl te laten leiden. De Groep heeft momenteel meer dan 80.000 klanten en meer dan 2.000 werknemers.

Pure Yoga biedt onderwijs, faciliteiten en omgevingen die mensen van alle leeftijden en vaardigheden inspireren om yoga een deel van hun leven te maken. Met locaties in Hong Kong, Shanghai, Beijing, Singapore en New York verbindt Pure Yoga beoefenaars en leraren op een wereldwijd niveau door verschillende behoeften te vervullen door middel van verschillende yoga-aanbiedingen en een team van internationaal erkende leraren. Ga voor meer informatie naar www.pure-yoga.com.

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Kroatië, Aruba, Rijnland-Palts en Westtoer, Corendon, Sunny Cars, Cathay Pacific Airways en Interhome. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in België, Bloggers UTD - the travel gathering.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest