Cathay Pacific Airways Limited

Openbaarmaking transactie: Acquisitie van Hong Kong Express Airways Limited

 

Noot voor de redactie:

  • Cathay Pacific is een Share Purchase Agreement aangegaan voor de overname van 100% van HK Express.
  • De totale vergoeding bedraagt HK $ 4,93 miljard, bestaande uit 2,25 miljard contanten en een niet-contante component van HK $ 2,68 miljard.
  • De transactie zal naar verwachting worden voltooid op of vóór 31 december 2019 wanneer HKE een volledige dochteronderneming van Cathay Pacific wordt.
  • De transactie zal naar verwachting goed zijn voor het reizende publiek, goed voor de hub in Hongkong en goed voor de Cathay Group. Dit omdat de respectievelijke activiteiten en bedrijfsmodellen van Cathay Pacific en HKE grotendeels complementair zijn. We zijn van plan om HK Express verder te exploiteren als een stand-alone luchtvaartmaatschappij die gebruikmaakt van het low-cost carrier business-model.
  • HKE legt een uniek marktsegment vast en kan samen met het uitgebreide netwerk van de Cathay Group verbindingskansen vergroten via Hongkong. Dit is een aantrekkelijke en praktische manier voor de Cathay Group om de ontwikkeling en groei van onze luchtvaartactiviteiten op lange termijn te ondersteunen en de concurrentiepositie van de hub in Hongkong te verbeteren in tijden van intense regionale concurrentie.
Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Kroatiƫ, Aruba, Antwerpen, Mechelen, Brugge, Thailand, Hannover, Diest, Rijnland-Palts, Sunny Cars, Corendon en Interhome. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in Belgiƫ, Bloggers UTD - the travel gathering.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest