#BLOGGERSUTD Premium Partner: Toerisme Oost-Vlaanderen

Wandelwalhalla Vlaamse Ardennen: jouw wandelbestemming nummer één

Vrijdag 5 januari 2018 — Nergens ligt zoveel stapplezier op je te wachten als in Wandelwalhalla Vlaamse Ardennen. De wandelnetwerken Bronbossen, Zwalmvallei en Getuigenheuvels werpen je samen 850 kilometer prima aaneengesloten paden voor de voeten, door Vlaanderens meest adembenemende landschap. Hop, je moest al weg zijn!

Wandel- en fietsparadijs

De Vlaamse Ardennen, dat is heuvel op, heuvel af fietsen door het decor van de legendarische Ronde van Vlaanderen. Historische steden en idyllische dorpjes ontdekken die bol staan van cultuur en boeiende verhalen. Maar ook quasi eindeloos stappen in hét Wandelwalhalla van Vlaanderen, langs 850 kilometer aan bewegwijzerde paden waar je ongestoord kunt genieten van de natuur, het landschap en de couleur locale. Tijdens een paar uurtjes zondagskuieren met de kinderen, een romantische dagtocht met z’n tweetjes, of een echt wandelweekend dat je combineert met een verblijf in één van de vele gastvrije logies. Met de wandelkaart bij de hand, kun je – letterlijk en figuurlijk en afhankelijk van waar je zelf zin in hebt – alle richtingen uit!

Getuigenissen van bloggers

Hoor je het ook graag eens van een ander? De bloggers die het Wandelwalhalla al gingen verkennen, waren er wild van! Lees er hier de belevenissen van Yannick De Pauw (Soms Ook Heimwee), Nies Cools (Reismicrobe) en Liesbeth en Laurent van de reisblog Wacca op na:

Voel je het ook kriebelen om op stap te gaan in het Wandelwalhalla en daar een leuke, originele blogpost of reisreportage over te schrijven? Kom dan zeker bij ons langs op Bloggers UTD!

Wandelen op de taalgrens

Met de belevingsgids ‘Grensgevallen’ steek je vanaf midden januari 2018 nu ook al wandelend de taalgrens over richting Henegouwen, én weer terug. Vijf uitdagende lussen op de netwerken Pays des Collines, Getuigenheuvels en Bronbossen laten je kennismaken met deze bijzondere regio waar het ook al zo zalig stappen is. Neem zeker stevige schoenen mee, want hier en daar worden je kuiten aardig op de proef gesteld! Dankzij de knooppunten koppel je de vijf routes makkelijk aan elkaar. Zo maak je van twee – of meer - lussen één extra lange route. En met een handvol logiestips per route maak je er meteen ook een heerlijk wandelweekend van. Tip: koppel je wandeluitje aan één van de vele festiviteiten in de dorpen en steden op de taalgrens en ervaar de lokale gastvrijheid vanop de eerste rij!

Ben jij een wandelaar die graag grenzen verlegt? En lijkt ‘Grensgevallen’ jou een mooi onderwerp om met een blogbericht/artikel/video in de kijker te zetten? Laten we dan zeker kennismaken op Bloggers UTD!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

#BloggersUTD

Nog niet ingeschreven voor het enige toeristische bloggerevenement in België? Dat kan nog door de survey in te vullen. Kort erna ontvang je een bevestigingsmail! Meer info vind je alvast via de website.

Hopelijk tot dan,

Sound of C 

Zwalmvallei
Op teambuilding met alpaca's
Plan Bier Biergids
Suppen op de Donkvijver
Heuvelachtig landschap Vlaamse Ardennen
Marta en Fer
Frances Lefebure StapAf expert
Zonsopgang in het Wandelwalhalla
Op teambuilding met alpaca's
Reismicrobe in het Kluisbos
Getuigenheuvels in Schorisse
Café Koppenberg
The Outsider in Oudenaarde
Brouwerij Liefmans
Bosbaar in het Kluisbos
Mattentaarten van Geraardsbergen
Soms Ook Heimwee in het Wandelwalhalla
Marjolein in het Wandelwalhalla