Belgische toeristen wel degelijk terug welkom in Kroatië

Reactie Kroatische dienst voor Toerisme na foutieve berichtgeving in Belgische media

In tegenstelling tot wat er de afgelopen dagen in verschillende Belgische media verscheen, zijn Belgische toeristen wel degelijk welkom in Kroatië. Dit laat de Kroatische nationale dienst voor toerisme weten in een reactie op de foutieve berichtgeving in tal van Belgische media gisteren en vandaag. Belgen mogen dus terug naar Kroatië reizen voor zakenreizen, als toerist, of vanwege uitzonderlijk economisch of persoonlijk belang (eigendom van onroerend goed, eigendom of leasing van een boot in Kroatië...). Ze moeten wel in staat zijn om de relevante documenten (zoals een eigendomsbewijs, reservering van de accommodatie, huurcontract voor een vakantiehuis, boot, o.i.d.) voor te leggen aan de Kroatische grenspolitie.

“Wij wachten nog op positief reisadvies en groen licht van de Belgische regering, maar zodra dat er is, zijn ook Belgische reizigers welkom in Kroatië”, zegt Ivan Novak, de directeur van de Kroatische nationale dienst voor toerisme in België. “Wel moeten ze kunnen aantonen dat ze bijvoorbeeld een reservering hebben bij een hotel of vakantiewoning. Terwijl reizigers uit de eerdergenoemde 10 landen met eenzelfde epidimiologische situatie als Kroatië (Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Duitsland, Hongarije, Polen, Oostenrijk, Estland, Litouwen en Letland) dat extra bewijs niet hoeven voor te leggen en kunnen reizen zoals voor COVID-19.” 

Verder worden reizigers verzocht om zich vooraf in te schrijven via www.entercroatia.mup.hr om een lange wachttijd aan de grens te voorkomen en adviseert de Kroatische overheid om de opgelegde sanitaire en social distancingmaatregelen na te leven. Op de pagina van het Kroatische ministerie van Binnenlandse Zaken kunnen reizigers antwoorden vinden op veelgestelde vragen. Ook de website van de Kroatische Nationale Dienst voor Toerisme wordt regelmatig bijgewerkt met alle nodige informatie over reizen naar Kroatië.

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Kroatië, Aruba, Antwerpen, Mechelen, Brugge, Thailand, Hannover, Diest, Rijnland-Palts, Sunny Cars, Corendon en Interhome. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in België, Bloggers UTD - the travel gathering.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest