Skip to Content

7 tips voor een magische kerst in Londen

 

Londen is een van de meest magische plekken om kerst te vieren, met kerstmarkten, late night shopping, kerstliedjes, glühwein en gehaktpasteitjes in overvloed. Om het deze winter nog makkelijker te maken om Londen te bezoeken heeft British Airways haar winterschema aangekondigd voor 2017-2018. Voor een onvergetelijke kerst zet de Britse luchtvaartmaatschappij bovendien de leukste kerstactiviteiten in Londen op een rij.

Om kerst in Londen op de best mogelijke manier te beleven maakte British Airways een overzicht van de leukste activiteiten om je helemaal in de kerstsfeer te brengen:

1. Winter Wonderland

Het grootste park van Londen, Hyde Park, wordt in het najaar omgetoverd tot een Winter Wonderland met een kerstdorp vol marktkraampjes, achtbanen, street food, barretjes, livemuziek, shows en de grootste schaatsbaan van het Verenigd Koninkrijk. Liever een intiemere kerstmarkt? Bezoek dan de kerstmarkt aan de London Bridge of het winterfestival van Southbank Centre voor handgemaakte producten en workshops.

2. Schaats en shop bij Somerset House

Ook dit jaar organiseert Somerset House, een kunstcentrum in het hart van Londen, haar befaamde schaatsbaan in samenwerking met Fortnum and Mason, de hofleverancier van de koningin. Schaatsers kunnen er de Fortnum’s Christmas Arcade beleven, een pop-up shop gevuld met het lekkerste eten en de beste thee, cadeautjes en decoraties. Relax na het shoppen en schaatsen in de Fortnum’s Lodge en proef er gehaktpasteitjes, glühwein en chocolade- of kaasfondues.

3. Afternoon tea met een kersttwist

Afternoon tea is een echte klassieker in Londen en speciaal voor kerst zorgen veel tophotels in de stad voor speciale feestelijke edities. Van peperkoek en kaneel-kastanje brioches bij One Aldwych tot kalkoen-veenbes sandwiches bij The Savoy.

4. Kerst geëtaleerd

Etalages in Londen hebben schitterende ontwerpen, zeker tijdens de feestdagen. Mensen van over de hele wereld zakken af naar de Britse hoofdstad om ze van dichtbij te bewonderen. Luxe warenhuizen zoals Harrods, Selfridges en Liberty London strijden elk jaar om de meest extravagante en unieke etalages. Dit jaar onthulde Harrods zijn Dolce & Gabbana etalage en Liberty London betuigt eer aan naamgenoot Londen.

5. Bezoek Zweinstein in de sneeuw

Voor Harry Potter fans is een bezoekje aan Zweinstein in de sneeuw een absolute must. Van november tot januari toont de Warner Brother’s studio tour hoe filmmakers vuur, ijs en sneeuw die nooit smelt creëerden voor de magische toverwereld. Een leuk extraatje dit jaar is dat de Grote Zaal voor het eerst versierd zal worden alsof hij klaar is voor het Kerstbal!

6. Verlichte stad

Van eind november tot januari fonkelen er in Kew Gardens meer dan een miljoen lichtjes die de prachtige bomen en gebouwen in de tuinen verlichten. In het Palm House is er een bijzondere lasershow te bewonderen en in het Noordpooldorp kunnen families zich onderdompelen in de sprookjeswereld. Niet alleen is er een vintage kermisattractie te vinden, maar je kunt er ook een glimp opvangen van de kerstman en zijn elfjes! Als alternatief kun je de bekende winkelstraat Oxford Street bezoeken die tijdens de feestdagen magisch versierd wordt met maar liefst 1 778 decoraties geïnspireerd op vallende sneeuwvlokjes.

7. Kerstliedjes in de stad

Tijdens het kerstseizoen worden er overal in de stad concerten georganiseerd en kerstliedjes gezongen. Een aantal van de beste opties zijn de kerstlieddiensten in St. Paul’s Cathedral of de kerstliederen bij kaarslicht in de Royal Albert Hall. Liever iets vrolijkers waar je ook kunt meezingen? Probeer in december dan de kerstliedconcerten op Trafalgar Square, onder de grootste kerstboom van Londen.

#BAmagic

Wie op zoek is naar wat extra kerstvreugde tijdens een tripje naar Londen, kan zijn persoonlijke verhaal achter zijn uitje e-mailen naar British Airways en zo kans maken op een leuke verrassing bij kerst. Klanten kunnen de BA-Magic pagina bezoeken om hun verhalen te delen.

Winterschema Brussel-Londen bekend

British Airways vliegt 41 keer per week van Brussel naar Londen Heathrow, wat het makkelijker dan ooit maakt om naar Londen te reizen. Prijzen voor Euro Travellers starten van € 95 en voor Club Europe van € 286. Meer informatie over het winterschema vind je op www.ba.com
 

Over British Airways

British Airways is een full service internationale luchtvaartmaatschappij die werd opgericht in 1919. De Britse luchtvaartmaatschappij biedt het hele jaar daar lage tarieven aan en heeft een uitgebreid internationaal routenetwerk dat van en naar centraal gelegen luchthavens vliegt. 

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatië, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in België: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest