Skip to Content

6 zomerse wijnfestivals in Rijnland-Palts

Rijnland-Palts herbergt maar liefst zes van de dertien wijnregio's van Duitsland en is daarmee het nummer één wijngebied van het land. De zes wijngebieden (Ahr, Moezel, Nahe, Palts, Rheinhessen en Rijn) zijn verantwoordelijk voor meer dan 65% van de Duitse wijnproductie. Zo vind je er verschillende soorten rode en witte wijn zoals Riesling, Silvaner of Pinot Noir. De ideale periode om kennis te maken met het aanbod is tijdens een van de vele wijnfeesten of culinaire evenementen. Van authentieke wijnhuisjes tot moderne sterrenrestaurants: voor wijnliefhebbers valt hier van alles te beleven, zeker tijdens de zomermaanden.

Moezel: Moezelwijnfestival in Traben-Trarbach 

Tijdens het tweede weekend van juli veranderen de oevers van de Moezel in Trarbach in een gezellig festivalterrein met wijn, muziek en lokale lekkernijen. Locals en wijnliefhebbers verzamelen zich van 12 tot 15 juli in het charmante wijndorpje voor live muziek en heerlijke wijn.  

Palts: Kalmitwijnfestival in Ilbesheim bei Landau 

Eind juli kun je in Ilbesheim bei Landau terecht voor het Kalmitwijnfestival. Van 27 tot 28 juli word je tussen de wijngaarden getrakteerd op een schitterend uitzicht over het landschap en een unieke culinaire ervaring in de natuur. Een lekker glaasje witte wijn of prosecco uit de Palts maken het plaatje compleet.

Nahe: Populairste wijnfeest in Meddersheim

In de Nahe-regrio is het wijnfestival in Meddersheim een van de van de populairste wijnfestivals. Het festival start op vrijdag 23 augustus met een wijnproeverij in de kerk van Meddersheim. Ook de rest van het weekend zijn er heel wat activiteiten en attracties te vinden in de stad.   

Rheinhessen: Backfischfest in Worms 

Tussen 24 augustus en 1 september kun je in Worms dan weer terecht voor het grootste  volks- en wijnfeest aan de Rijn. Van draaimolens tot marktkraampjes, er is entertainment voor jong en oud. In de tavernes en wijnkelders kun je kiezen uit meer dan 400 wijnen. 

Ahr: Wijnmarkt in Ahrweiler

Ook in de Ahrvallei vind je tussen mei en oktober heel wat leuke wijnfestivals. Zo is er de wijnmarkt in Ahrweiler tijdens het tweede weekend van september. Naast wijnproeverijen zijn er van 6 tot 8 september tal van live optredens en kun je er smullen van lokale specialiteiten als flammkuchen en curryworst.

Romantische rijn: Wijnfeestweekend in Boppard

Eind september trek je best naar Boppard als je op zoek bent naar een heerlijke wijnproeverij. Dankzij het warme klimaat in Bopparder Hamm loopt de wijnoogst er de afgelopen 10 jaar bijzonder goed. Tijdens het wijnfestival, van 27 tot en met 30 september, zijn de druiven er meestal ook net rijp en worden ze geoogst. Genoeg reden om te vieren dus. Op zaterdag kun je er bovendien genieten van een spectaculair vuurwerk. 

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatië, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in België: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest