Skip to Content

10 activiteiten die je enkel kan doen op de kerstmarkten van Nedersaksen

Voor zij die de kerstmarkten in eigen land of net over de grens beu zijn en een keertje iets anders willen zijn de 9 stadjes van Nedersaksen het perfecte alternatief. Zo kan je in Hildesheim een rondleiding volgen met de kerstman, vind je in Lüneburg de grootste adventskrans van Europa terug en wordt in Goslar een heel kerstbos aangelegd. Dit in combinatie met de gezelligheid en romantiek die de 9 stadjes zo typeren maken van jouw kerst alvast de meest onvergetelijke ooit. Dompel je onder in het kerstwalhalla van Duitsland met volgende 10 unieke activiteiten. 

1. Rondleiding met de kerstman in Hildesheim

In Hildesheim kun je in de aanloop naar kerst een gegidste rondleiding doen in de sfeervol verlichte stad. Op 1 december is er zelfs de “Oh holy Santa Claus”-tour waarbij je gegidst wordt door de kerstman. Naast de rondleidingen zijn er tal van muzikanten en kunstenaars die hun beste beentje voor zetten op het historische marktplein. Vergeet ook zeker de lokale specialiteit niet te proeven: Mumme glühwein!

2. Europa’s grootste adventskrans in Lüneburg

Net als in Hildesheim zijn er in Lüneburg elke dag muziekoptredens voor het oude Stadhuis. Pik er een van de dagelijkse koorprogramma’s mee op de marktplaats of laat je door een Engelse gids rondleiden in het stadhuis. Wist je trouwens dat je in Lüneburg Europa’s grootste adventskrans kunt bewonderen?

3. Jägermeistertour in Wolfenbüttel

Ga in Wolgenbüttel op ontdekking doorheen vijf feestelijk versierde binnenplaatsen en probeer de wandeltour van de Wolfenbüttel kerstmarkt met glühwein en Duitse braadworst. Ook een bezoek aan de Herzog August bibliotheek en het Lessinghaus mag je niet overslaan. Fan van Jägermeister? Dan kun je een speciale Jägermeister tour boeken op 4, 11 en 18 december. Dit jaar zal de historische kerstmarkt trouwens voor het eerst plaatsvinden in de Krambuden regio.

4. Kerstelijke vlottentocht in Braunschweig

In Braunschweig kun je heerlijk ronddwalen op de charmante kerstmarkt die al sinds 1505 wordt georganiseerd. Wil je je even afzonderen van de gezellige kerstmarktdrukte? Geniet dan van je glaasje glühwein op een vlot met een houten afdakje. In de slotgracht rondom het Dankwarderode kasteel zorgen de talrijke lichteffecten voor een echt spektakel.

5. Speaking Lanterns in Celle

Niet alleen in Braunsweig, maar ook in Celle kun je je ogen de kost geven met een lichtspektakel, in dit geval de kunstige lichtinstallatie “Speaking Lanterns”. De kerstmarkt van Celle is trouwens de enige kerstmarkt waar je je eigen Baumkuche kunt maken, een ronde laagjescake die aan het spit gebakken wordt.

6. Sprookjesachtig kerstbos in Goslar

Het sprookjesachtige kerstbos in Goslar met zo’n zestigtal verlichte dennenbomen brengt je gegarandeerd in kerststemming. Met kerst- en beiaardconcerten in de kerken en een groot aanbod aan optredens zul je je er alvast niet vervelen. Honger gekregen? Proef dan de Pfefferrolle, een pikantere versie van Duitse braadworst.

7. Oude ambachten in Göttingen

In Göttingen tonen verschillende ambachtslieden en vakmannen, zoals de glasblazer, hun vaardigheden. Maak een ritje op het reuzenrad en proef voor je vertrekt ook zeker een glaasje glühbier, de lokale variant op glühwein mét een Belgisch bier als hoofdingrediënt!

8. Blaas je eigen kerstdecoraties in Hamelen

Klim in Hamelen naar de top van de kerktoren, laat je kinderen een rondje schaatsen op Lütje Eisbahn en bezoek de winkel van de glazenblazer Pulvertum, waar bezoekers zelf hun eigen kerstdecoraties kunnen blazen. Verder kun je een boottochtje maken op de rivier Weser, in Hamelen valt er genoeg te beleven!

9. Maak je wensen waar in Hannover

Laat jezelf betoveren door de romantische setting van de kerstmarkt in Hannover waar meer dan 190 stalletjes de stad verlichten. Ook concerten vind je hier naar hartenlust op een van de meer dan 50 podia. Wensen komen uit bij een bezoekje aan het “Wishing Well Forest” en feestvierders vinden hun gading in het lokale drankje Lüttje Lage dat schnapps en bier combineert.

10. Winter – auto  –  wonderland in Wolfsburg

Ook Autostadt in Wolfsburg wordt in de wintermaanden omgetoverd tot een uniek winterlandschap. Je kunt er niet alleen auto’s bewonderen maar ook schaatsen en boottochtjes maken.

Praktisch

Wie deze kerstperiode richting Nedersaksen wil trekken, kan de verschillende kerstmarkten op volgende data bezoeken:

  • Braunschweig: 29.11.-29.12.
  • Celle: 30.11. – 27.12.
  • Göttingen: 27.11. – 29.12.
  • Goslar: 29.11. – 30.12.
  • Hameln: 27.11. – 23.12.
  • Hannover: 29.11. – 22.12.
  • Hildesheim: 27.11. – 28.12.
  • Lüneburg: 27.11. – 22.12.
  • Wolfenbüttel: 28.11. - 23.12.
  • Autostadt in Wolfsburg: 01.12. - 07.01.

Bereikbaarheid

Hannover ligt op minder dan 500 km van Brussel en is vanaf de Duits-Nederlandse grens nog zo’n 3 uurtjes rijden. Dankzij de vlotte verbindingen via de A2 en A7, de ruime parkeergelegenheid en het vlot toegankelijke stadscentrum is Hannover dichterbij dan je denkt! Met de trein sta je op 5 uurtjes in het centrum en overstappen doe je enkel in Keulen. Boeken en info via www.nmbs-europe.com. Ook Brussels Airlines heeft dagelijks (uitgezonderd op zaterdag) een rechtstreekse verbinding van Brussel naar Hannover. Boeken en info via www.brusselsairlines.com

NOTE: Publishing the pictures below is only allowed when the credits are mentioned.

 

 

Contacteer ons
Over Sound of C

Sound of C is een Belgisch full service PR bureau voor de toeristische sector. Al sinds 2012 zijn we actief voor toeristische diensten, touroperators, luchtvaartmaatschappijen, hotels en andere toeristische ondernemingen. Enkele van onze klanten: de toeristische diensten van Portugal, Kroatië, Thailand, Aruba, Mechelen, Noord-Brabant, Hannover en Diest alsook reisorganisaties Sunny Cars, Corendon, Interhome en Beaujean Vacances. Sinds 2016 organiseert Sound of C ook het grootste toeristische blogger event in België: The Belgian Travel Blog Awards.

Sound of C
Koning Albertstraat 76 1A
3290 Diest